27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü -AK Parti Merkez İlçe Başkanı Altunbaş: Kendine özgü araçları ve anlatım yollarıyla yaşamı güzelleştirmeyi ve barış dolu bir dünyayı hedefleyen tiyatro, izleyicisiyle kurduğu özel bağ ve karşılıklı etkil


TRABZON (A.A) - AK Parti Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş, kendine özgü araçları ve anlatım yollarıyla yaşamı güzelleştirmeyi ve barış dolu bir dünyayı hedefleyen tiyatronun, izleyicisiyle kurduğu özel bağ ve karşılıklı etkileşimle güçlendiğini belirtti.
     Altunbaş, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, bir milleti ayakta tutan en önemli özelliğin, bireyler arasındaki dil, din, tarih, amaç ve kültür birliği olduğunu ifade etti.
     Bireyler bunları paylaştıkları sürece kendilerini içinde yaşadıkları topluma ait hissettiklerini kaydeden Altunbaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Kültür, bir milletin örf ve adetleri, destanları, sözlü ve yazılı edebiyatı ile sanatçının toplamı olarak ortaya çıkar. Tiyatro yaşamın bir parçasıdır. Bizde tiyatro olgusu çok eskilere dayanan orta oyunu ile onun gölge oyunu biçiminde başlamıştır. Yüzyıllardır Anadolu insanının değer verdiği sanat dallarının başında gelen tiyatromuz ise orta oyunlarıyla, meddahlarıyla, kukla oyunlarıyla zenginleşmiş, kültürümüzü ve geleneklerimizi yaşatmakta önemli görevler üstlenmiştir. Halkımızın kültür ve sanat bilincinin yükseltilmesinde bir eğitim aracı olan Türk tiyatrosu, insana ve topluma ait her şeyi, acıyı, umudu, sevinci anlatabilen ve bu nedenle de evrenselliği içinde en çok barındıran sanat dallarından biri olmuştur. Kendine özgü araçları ve anlatım yollarıyla yaşamı güzelleştirmeyi ve barış dolu bir dünyayı hedefleyen tiyatro, izleyicisiyle kurduğu özel bağ ve karşılıklı etkileşimle güçlenmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle değerli tiyatro sanatçılarımızın Dünya Tiyatrolar Gününü kutluyor, saygılar sunuyorum.
    
     Muhabir: Cenk Yavuz Usta
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER