27. Uluslararası İzmir Festivaline doğru

27. Uluslararası İzmir Festivaline doğru -Festival kapsamında ilk konser, 2 Mayısta New York Filarmoni Orkestrası tarafından verilecek -İzmir, 16 Temmuza kadar sürecek festivalde en seçkin müzik ve dans topluluklarını ağırlayacak


İZMİR (A.A) - İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfının (İKSEV), çeşitli kuruluşların desteğiyle düzenlediği 27. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında ilk konser, 2 Mayısta 189 yaşındaki New York Filarmoni Orkestrası tarafından verilecek.
     ABDnin en eski orkestrası New York Filarmoni, "2013 Avrupa-Bahar" turnesinin ilk durağı İzmir konserinde, müzik direktörü Alan Gilbert yönetiminde, dünyanın en iyi piyanistleri arasında sayılan Emanuel Axa eşlik edecek.
     Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde düzenlenecek konserde Ax, dünya çapında beğeni toplamış Mozart yorumlarından biri olan 25 numaralı piyano konçertosunu seslendirecek. İkinci bölümde orkestra, Brucknerın Wagnere adadığı 3. senfonisini çalacak.
     Festivalin açılış konserini ise Efes Antik Tiyatronun eşsiz atmosferi eşliğinde, bu yıl 30. yılını kutlayan İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) sanatçıları verecek.
     İZDOB solistleri ve korosu, 6 Mayıstaki konserde, bu yıl doğumlarının 200. yılı tüm dünyada kutlanan Verdi ve Wagnerin eserlerinden örnekler sunacak.
     Sanatseverler, festival boyunca Bergama Kızılavluda "Minquet Quartet"i, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosunda "Harlem Dans Tiyatrosu"nu, Efes Celcus Kütüphanesinde Kremerata Baltica Oda Orkestrası eşliğinde ünlü çellist Mischa Maiskyyi, Efes Odeonda Amarcord Wien topluluğu eşliğinde Viyana Operasından mezzosoprano Adrineh Simonianı, Kemeraltında tarihi Abacıoğlu Handa dünyada barok müziğin seçkin isimleri olarak yer edinmiş viyola da gamba sanatçısı Hille Perl ve Lee Santana ile İzmir Barok Topluluğunu, kapanış konserinde ise Polonyadan "Apollon Musagete Quartet"i dinleme olanağı bulacaklar.
     İKSEV binasında düzenlenen festival tanıtım toplantısında konuşan İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, EXPO 2020 adayı İzmir kentine yakışır bir festival organize etmeye çalıştıklarını söyledi.
     Toplantıda, festivale destek veren kurumlara teşekkür eden Sarper, "İzmiri sanatsal anlamda üst düzeye çıkaracak bir festival olacak" dedi.
     Festival biletleri 20 Nisandan itibaren satışa sunulacak.
    
     Muhabir: Senem Yazıcı
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber 27. Uluslararası İzmir Festivaline doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER