28 Şubat Darbesinin 16. yıl dönümü

28 Şubat Darbesinin 16. yıl dönümü -AGD Muş Şube Başkanı Aydın Suna: 28 Şubat harekatı, ülkemizin tarihine kara bir leke olarak geçen darbelerden biri olarak anılacak


MUŞ (A.A) - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Muş Şube Başkanı Aydın Suna, 28 Şubat harekatı, ülkemizin tarihine kara bir leke olarak geçen darbelerden biri olarak anılacak dedi.
     28 Şubat Darbesinin 16. yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yapan Suna, Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze kadar, yaklaşık on yılda bir sözde demokrasinin balans ayarına yönelik darbelere tanık olduklarını belirtti.
     Darbenin, İslami değerlere ve halka karşı yürütüldüğünü ifade eden Suna, şunları kaydetti:
     İnsan onurunu ayaklar altına alan 28 Şubat Post Modern Darbesinin 16. yıl dönümündeyiz. Darbe, irtica ile mücadele adı altında MGK kararlarıyla Kırmızı Kitapta İç Düşman ilan edilen toplumun asıl unsuru olan Müslüman kesime yönelik sindirme politikasını uygulamaya koymuştur. Bu darbe özellikle okul ve kamu kurumlarından dini değerlerin tasfiyesi hedeflenerek, imam hatip liseleri, ilahiyat fakülteleri, Kuran kursları, cami, dernek ve vakıflar üzerinde bir karabasan gibi çökme hareketidir. 28 Şubat harekatı, ülkemizin tarihine kara bir leke olarak geçen darbelerden biri olarak anılacak.
     28 Şubat darbesi öncesi yaşananlarla bugünkü Ergenekon soruşturması kapsamında ortaya çıkan, ülkeyi darbeye götürme girişimlerinin, benzerlik gösterdiğine dikkati çeken Suna, Ergenekon soruşturmasında ortaya çıkan belgelerde darbeye zemin hazırlamak için toplumda kaos oluşturulduğunu kaydetti.
     Suna, Kafes, Balyoz, Ayışığı ve Sarıkız gibi eylem planlarıyla bunu icra etmeye çalıştıkları görülmüştür. Bin yıl süreceği iddia edilen 28 Şubat zihniyetinin ürünü olan Ergenekon çetesi, hala tam olarak adaletin karşısına çıkarılmış değil ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber 28 Şubat Darbesinin 16. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER