3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu: Engellilik sadece engelli vatandaşlarımız ve ailelerini değil, tüm toplumu ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, engelliliğin sadece engelli vatandaşların ve ailelerinin değil, tüm toplumu ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konu olduğunu bildirdi.
     Balkanlıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, engelli vatandaşlara sahip çıkmanın bir insanlık görevi olarak gördüğünü belirtti.
     Tüm vatandaşların ve kamu görevlilerinin engellilere sevgi ve saygıyla kucaklayarak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmaları gerektiğini ifade eden Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:
     Engellilik sadece engelli vatandaşlarımız ve ailelerini değil, tüm toplumu ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Günümüzde engelli vatandaşlarımıza, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve gerekli bakımlarının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, engellilerimizin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri, yaşam koşullarının iyileştirilmesi, kolaylaştırılması devlet olarak en önemli hedeflerimiz arasında olmalıdır. Bu anlamlı günde tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü en içten dileklerimle kutlar, ömür boyu mutlu bir yaşam sürmelerini dilerim.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER