3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Tekirdağda, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla tören düzenlendi


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağda, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
     Atatürk Anıtındaki törenler, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Resul Darama, törende yaptığı konuşmada, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün farklı etkinliklerle ele alındığını, bu etkinliklerin toplumda engelli bireylerle ilgili farkındalık oluşturduğunu söyledi.
     Engelli vatandaşlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesinin esas alınması gerektiğini ifade eden Darama, şunları kaydetti:
     Engellilere hizmet götüren kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin, güçlendirilmesine önem verilmelidir. Engellilerle ilgili yapılan çalışmalar, sadece engellilerin insani haklarını ve sosyal güvencelerini sağlamakla sınırlı olmamalı, aynı zamanda engelliliğe neden olan etmenlerin çözümüne de odaklanmalıdır.
     Tekirdağ Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi (TEKOMER) sorumlusu Murat Yıldız da Engelli olmanın bir kusur olmadığı, hepimizin engelli olma potansiyeli taşıdığımızı düşünerek, engellilerin sorunlarına duyarlı olmak ve onların günlük yaşam içinde rahatlıkla yerlerini alabilecek şartları oluşturarak, gereken ilgi ve desteği sağlamak çağdaş toplumun gereğidir dedi.
     Konuşmanın ardından, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Tekirdağ Şubesi Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sundu.
     Törene, Tekirdağ Vali Yardımcıları Mustafa Masatlı ve Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Tekirdağ Belediye Başkan Vekili Ali Kılıç, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Yavuz Karaduman
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER