3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Osmaniyede bilgisayar ve internet kursuna katılan görme engellilere sertifika


OSMANİYE (A.A) - Altı Nokta Körler Derneği Osmaniye Şubesi ve Belediye Başkanlığı tarafından Görme Engelliler Bilgi Eğitim Merkezi Projesi kapsamında düzenlenen bilgisayar ve internet kullanımı kursunu başarıyla tamamlayan engellilere sertifikaları verildi.
     Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Altı Nokta Körler Derneğindeki sertifika dağıtım töreninde, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansının (DOĞAKA) 70 bin TL destek verdiği projenin 4 ay sürdüğünü belirtti.
     Engellilerin yaşam standartlarını yükseltmek için çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten Kara, şöyle devam etti:
     Derneğimiz ile bilikte ortaklaşa hazırladığımız bilgisayar ve internet kullanımı ile ilgili projemiz kapsamında 20 arkadaşımız bilgisayar ve internet kullanmasını öğrendi. Bunlardan 5 engelli arkadaşımızın işe girmiş olması beni memnun etti. Bu beceriye sahip oldukları için kutluyorum. Özellikle günümüzde engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak için hepimize görevler düşmekte. Onlara insani duygularla yardımcı olmalıyız. Kursa katılan bütün görme engelli kardeşlerimizi kutluyorum.
     Kara, Osmaniye Belediyesinin engelli dernekleri ile çeşitli projeler yapmaya devam edeceklerini belirtti.
     Altı Nokta Körler Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Necdet Yılmazer de,bilgisayar ve internet kullanımı kursuna katılan 5 görme engellinin Özürlü Memur Seçme Sınavını kazandığını bildirdi.
     Görme engellilere 4 ay boyunca eğitim verildiğini kaydeden Yılmazer, Kurs sayesinde bilgisayar eğitimi alan görme engelli kardeşlerimiz aynı zamanda internet kullanımını da öğrendiler. Kursa katılanlar, kabartma yazı, sesli okuma programı, sensörlü kitap cihazı kullanımını da öğrenmiş oldu dedi.
     Kursu başarıyla tamamlayan görme engellilere sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER