3 Mayıs Türkçülük Günü

3 Mayıs Türkçülük Günü -Sivasta yürüyüş düzenlendi


SİVAS (A.A) - Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Sivas İl Başkanlığınca 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla yürüyüş düzenledi.
     Ethembey Parkında toplanan grup, mehteran takımının konseri eşliğinde Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önüne kadar sloganlar atarak yürüdü.
     Yaklaşık 300 metre uzunluğunda Türk bayrağı taşıyan grup adına Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Şube Başkanı Cengizhan Uludağ, basın açıklaması yaptı.
     Başta merhum Alparslan Türkeş olmak üzere Türk milliyetçilerinin, Türk milletinin hak ettiği seviyeye gelmesi konusunda çok büyük gayretler gösterdiğini belirten Uludağ, "Türk milliyetçileri olarak bizler ırkçılığı kesin olarak reddederiz, Adriyatikten Çin Seddine kadar ne kadar soydaşımız varsa hepsini severiz" dedi.
     Uludağ, "Bu vesileyle bir kez daha imanlı, inançlı, milli şuur sahibi tüm dava adamlarını, başta Başbuğumuz Alparslan Türkeş olmak üzere Hüseyin Nihal Atsız ve Türk milliyetçilerini rahmetle ve minnetle anıyoruz" diye konuştu.
     Basın açıklamasının ardından, yürüyüşe katılanlara bulgur pilavı ve ayran ikram edildi. Yürüyüşe, MHP İl Başkanı Kürşad Ergün, Merkez İlçe Başkanı Ragıp Özkan, partililer ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşe atlarla katılan bir grup, ilgi odağı oldu.
    
     Muhabir: Çetin Karaçoban
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 3 Mayıs Türkçülük Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER