3 Mayıs Türkçülük Günü

3 Mayıs Türkçülük Günü -MHP Afyonkarahisar Milletvekili Yılmaz: -"Türk milliyetçileri, her zaman bu ülkenin ve milletin değerlerine sahip çıkmıştır"


AFYONKARAHİSAR (A.A) - MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Türk milliyetçilerinin, her zaman ülkenin ve milletin değerlerine sahip çıktığını bildirdi.
     Yılmaz, 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 3 Mayısın, Türk gençliğinin mücadele azmi, milli varlığa ve değerlere sahip çıkma bilinci, Türk milliyetçiliğinin siyasi ve sosyal bir harekete dönüşümünün temellerinin atıldığı önemli bir gün olduğunu belirtti.
     3 Mayısta ortaya konan milli duyarlılık ve direnişin, Türk milliyetçilerinin yeniden doğduğu, güçlü bir ilham kaynağı, önemli bir örnek oluşturduğuna işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:
     "3 Mayısı anlamak, Türkün ıstırabı ve çilesi başta olmak üzere, Türk tarihini ve Türk dünyasını doğru anlamak ve önemini kavramaktır. Türk milliyetçileri, her zaman bu ülkenin ve milletin değerlerine sahip çıkmıştır. Geride bıraktığımız 69 yıldan beri 3 Mayısın Türklük ruhu ve milliyetçilik şuuru, dimdik ayaktadır."
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber 3 Mayıs Türkçülük Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER