3 Türkçülük Günü

3 Türkçülük Günü -MHP Samsun Milletvekili Şimşek ile İl Başkanı Kılıç mesaj yayımladı


SAMSUN (A.A) - MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek ile MHP Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç, 3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
     Şimşek, mesajında, 3 Mayıs 1944 tarihinin Türklerin zulme, işkenceye ve haksızlıklara karşı Türklüğün savunulduğu gün olduğunu belirtti.
     "3 Mayısta kabına sığmayan Türk gençliğinin mücadele azmi, milli varlığa ve değerlere sahip çıkma bilinci, Türk Milliyetçiliğinin siyasi ve sosyal bir harekete dönüşümünün temellerini atmıştır diyen Şimşek, şunları kaydetti:
     Hiç şüphe yok ki, bizim mücadele tarihimiz, Türklüğün zorlu mücadele tarihinin bir yansımasıdır. Zaferlerle ve başarılarla dolu sayfalar kadar, zorlu ve hüzünlü sayfalar da çoktur. Türk Milliyetçileri, mağdur olmuşlar, sıkıntıya düşmüşler ama hiçbir zaman mağlup olmamışlardır. Türk Milliyetçileri zaman zaman horlanmışlar, suçlanmışlar, baskıya maruz kalmışlar ama Türkiye ve Türklük sevdasından vazgeçmemişlerdir. 3 Mayısta ortaya konan milli duyarlılık ve direniş, yeniden milli şahlanış açısından güçlü bir ilham kaynağı, önemli bir örnek teşkil etmektedir. Çünkü 3 Mayısı kavramak, Türkün çilesi başta olmak üzere, Türk tarihini ve Türk Dünyasını doğru anlamaktır. 3 Mayısı anlamak, geçmişten ders alıp Türk Milletinin onurlu geleceğini inşa etmek için daha çok çalışmanın önemini kavramak demektir."
     Merhum Alparslan Türkeşin gayretleriyle 3 Mayıs 1945 tarihinden itibaren 3 Mayıs tarihinin Türkçüler günü olarak kutlanmaya başlandığını belirten Şimşek, şöyle devam etti:
     "Ne hazindir ki 69 yıl sonra Türkiye Cumhuriyeti topraklarında Türklük suç sayılmış, Türk milliyetçiliği ayaklar altına alınmış, şanlı bayrağımız tahrik unsuru olarak görülmüştür. Türkçülük davasının şanlı mensupları dün kızıl Rusyaya ve kızıl işbirlikçilerine karşı nasıl ki zafere yürüdüyse, bugün de biz Türk milliyetçileri, Türkçülük davasının mensupları olarak Amerikaya PKKya ve BOPçu işbirlikçilere karşı mücadele edip zafere yürüyeceğiz."
    
     -Kılıçın mesajı-
    
     MHP İl Başkanı Şaban Kılıç ise 3 Mayıs Türkçülük Bayramının ne olduğunu anlamak için Cennet Mekan Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ beyin şu sözlerini dikkatlice okunmasının faydalı olacağı kanatindeyim dedi.
     Kılıç, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     "3 Mayıs Türk Milliyetçilerinin, Türk Milletinin varlık davası için çektikleri ızdırabın, elemin, göz yaşının ifadesidir. Ayrıca bayrak şairimiz merhum Arif Nihat Asya da bir şiirinde 3 Mayıs için Ay yoktu, yıldız yoktu, sansür edilmiş geceydi o ifadelerini kullanarak yapılan uygulamaların ne kadar ızdırap verici olduğunu belirtmektedir. Emperyalistlere yaranmak adına Türkün hakir görüldüğü hırpalandığı, ezilmeye çalışıldığı, yargılandığı bir zillete karşı asil Türk evlatlarının cesurca kıyama duruşudur 3 Mayıs 1944. Aradan geçen 69 yıllık bir zaman diliminde gerek yabancı hayranlığı gerekse yabancılara yaranma uğruna Türkün itibarını zedeleyici bir çok girişimin olduğu bilinmektedir."
    
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber 3 Türkçülük Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER