3. Erciyes Engelliler Buluşması Gerçekleştirildi

3. Erciyes Engelliler Buluşması Gerçekleştirildi


KAYSERİ (A.A) - Erciyes Engelliler Spor Kulübü ve Arlberg Gençlik Spor Kulübü tarafından geleneksel olarak bu yıl 3.sü düzenlenen Erciyes Engelliler buluşması gerçekleştirildi.
     Erciyeste gerçekleştirilen etkinliklere katılım oldukça yüksekti. Snowkite (Kar uçurtması) etkinliğinin de yapıldığı buluşmada, 25 dağcı Koç Dağına zirve tırmanışı gerçekleştirdi.
     Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Tekir Yapay Tırmanma Duvarında Arlberg Spor Kulübü Engelli Sporcuları ile birlikte UMKE Arama-Kurtarma ekibi çeşitli etkinlikler düzendi.
     Tekir bölgesinde oluşturulan iglo ve dağcı kamp çadırı vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi. Yurt dışından etkinliklere katılan dünya şampiyonu snowkite sporcuları Mareck Zach,Johan Civel, Wareck Arnaud, Pascal Boulgakow, Kari Schibevaag, Sebastien Bocos, Stefano Gigli çeşitli gösteriler yaparak etkinliğe katılanlara heyecanlı anlar yaşattılar.
     Etkinliğe AK Parti Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, İstanbul Milletvekili Gürsoy Erol Kayseri milletvekilleri İsmail Tamer ve Ahmet Öksüzkaya, Erciyes AŞ Genel Küdürü Murat Cahit Cıngı ve yaklaşık 15 ilden gelen 150 engelli katıldı.
     Engelliler Kızak yarışmasında dereceye girenlere milletvekilleri tarafından madalyaları takdim edildi.
     Etkinliğe ev sahipliği yapan kulüp başkanları Erciyes AŞ Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hayri Naziksoy ve Arlberg Gençlik Spor Kulübü Başkanı Necdet Çemrek misafirlere engellilerin kış sporlarını icrası yönünde bilgiler verdi.
     Kulüplerinin önümüzdeki günlerde çeşitli engelli kış sporları malzemelerine sahip olacaklarını bundan sonraki süreçte bedensel engellilerin kış sporlarını daha teknik ve rahat bir şekilde icra edeceklerini ayrıca Erciyesin paraolimpik oyunlara sporcu yetiştirecek pistleri olduğunu belirttiler.
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber 3. Erciyes Engelliler Buluşması Gerçekleştirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER