3. Yargı Paketinin yürürlüğe girmesi

3. Yargı Paketinin yürürlüğe girmesi -6352 sayılı kanun kapsamında Kocaeli Açık Cezaevinden tahliyeler sürerken, tutuklu yakınlarının da cezaevi önündeki umutlu bekleyişleri devam ediyor


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Açık Ceza İnfaz Kurumlarında kalan tutukluların 6352 Sayılı Kanun kapsamında yapılan değişiklikler göz önüne alınarak talepte bulunanların tahliyeleri sürerken tutuklu yakınlarının da cezaevi önündeki umutlu bekleyişleri devam ediyor.
     Kamuoyunda 3. Yargı Paketi olarak bilinen Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkındaki Kanunnun yürürlüğe girmesinin ardından Kocaelideki açık cezaevlerinde kalan çok sayıda tutuklu tahliye talebinde bulundu.
     Bu kapsamda Kocaeli Açık Ceza İnfaz Kurumundan şu ana kadar 112 tutuklunun tahliyesi tamamlanırken, cezaevi önünde gelen tutuklu yakınlarının da umutlu bekleyişleri sürüyor.
     Kocaeli Açık Ceza İnfaz Kurumu önünde kardeşi Suat Alimi bekleyen Murat Alim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yasanın Türkiye açısından çok faydalı olduğuna inandığını belirtti.
     Kardeşinin bağırsak kanseri olduğunu ve 2 hafta önce cezaevine girdiğini anlatan Alim, Raporlarını almakta çok sıkıntı çektik. Başbakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Tedavi açısından çok iyi oldu. Çıktığı zaman tedavisine devam edecek diye konuştu.
    
     -Aklı cezaevindeki oğlunda kaldı-
    
     Cezaevinden tahliye olan Seyfettin Katanak da tahliyelerden dolayı çok mutlu olduğunu dile getirerek, yasanın çıkmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
     Cezaevlerinde şartların çok ağır olduğunu ve içeride tahliye bekleyen çok sayıda mahkumun olduğunu dile getiren Katanak, Mutluyuz, devletimize teşekkür ediyoruz. Bizim için böyle bir yasa çıkardığı ve bizleri bundan mahrum etmediği için minnettarız. İçeride kalan arkadaşlarımızın da tahliyesini bekliyoruz. Onlara sabır diliyoruz. En yakın zamanda onların da çıkmalarını bekliyoruz ifadesini kullandı.
     Katanak, 46 gün cezaevinde kaldıktan sonra yasadan faydalanarak tahliye olan Sinan Taş ise 3 yıldır cezaevinde bulunan oğlu Murat Taşın da tahliyesini beklediğini ifade ederek, ailesine kavuşacağı için mutlu olduğunu kaydetti.
     Taş, Asıl mutluluğu, oğlum tahliye olduğunda yaşayacağız. 3 yıldır içeride ve 16 ayı kaldı. İnşallah bu yasadan o da yararlanır. Onun da en kısa zamanda çıkmasını bekliyorum, sevincimden uçuyorum dedi.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 3. Yargı Paketinin yürürlüğe girmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER