30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı -Burdur ve Karamanlı ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı


BURDUR (A.A) - Burdur ve Karamanlı ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.
     Burdur Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Garnizon Komutanı Piyade Albay Ümit Saltaş, İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Mustafa Saatcı, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti il başkanları ve vatandaşlar katıldı. Tören kapsamında Zafer Anıtına çelenk sunuldu. Burdur Valisi Nurettin Yılmaz daha sonra, makamında tebrikleri kabul etti.
     Cumhuriyet Meydanındaki geçit töreninde de Vali Nurettin Yılmaz, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Ümit Saltaş, askeri araç üzerinden tören birlikleri ve halkı selamladı.
     58. Piyade Er Eğitim Alayından Üsteğmen Recep Uysal, törende yaptığı konuşmada, bugünün, zaferleri ve mazisi insanlık tarihiyle başlayan, kahraman Türk ordusunun milletiyle omuz omuza yazdığı muhteşem destanın 90. yıl dönümü olduğunu hatırlattı.
     30 Ağustosun, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, bağımsız Türk milletinin Atatürk ilke ve devrimleri ışığında çağdaş uygarlık hedefine giden yolun başlangıç noktası olduğunu ifade eden Uysal, şöyle konuştu:
     Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşayan, ulus olmanın onurunu ve vatan olmanın sevgisini, Ne mutlu Türküm diyebilmenin gururunu her zaman yüreğinde hisseden yüce Türk ulusuna bu büyük zaferi kazandıran, canları ve kanları pahasına bize bu cennet vatanı hediye eden başta ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizin huzurunda saygıyla eğiliyor, kahraman gazilere ve yüce Türk milletine şükranlarımızı sunuyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı yüce Türk ulusuna kutlu olsun.
     Konuşmanın ardından, Yedek Subay Öğretmen Murat Bodur ve Piyade Çavuş Ali Polat, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili şiir okudu.
     Geçit töreninin ardından Burdur protokolü Gazi Caddesindeki vatandaşlarla bayramlaştı.
    
     -Karamanlıdaki kutlamalar-
    
     Karamanlı ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Kaymakam Uğur Akmeşenin makamında bayram tebriklerini kabul etmesiyle başladı.
     Tören alanında Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Törende konuşma yapan Karamanlı Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Tarran Güney, 30 Ağustosta kazanılan zaferin öneminde değinerek şunları kaydetti:
     Türk ve dünya tarihine yön veren bu unutulmaz zafer, Ulu Önder Atatürkün, kurtarıcısına inanmış yüce milletimizin ve Onun bağrından çıkan kahraman ordumuzun, o günün zor şartları altında ve sınırlı imkanlar ile kendisinden silah ve sayıca üstün ateş gücü bakımından çok güçlü olan bir orduyu yenerek adını tarihe altın harflerle yazdığı bir destandır. 30 Ağustos Zaferi, Türk milletinin en güç şartlarda bile birlik ve beraberlik içinde hedeflerine ulaşma konusundaki azim ve kararlılığının en güzel örneklerinden birisidir. Bu zafer dünya üzerindeki esir milletlere de örnek teşkil etmiş, onları da cesaretlendirmiştir.
     Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu.
     Kutlamalar, askeri araçların geçit töreniyle sona erdi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe / Murat Çoban
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber 30 Ağustos Zafer Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER