30 yıllık sigara tiryakisi yatağa mahkum

30 yıllık sigara tiryakisi yatağa mahkum oldu -KOAH hastası Kurt, tedavi için yardım eli bekliyor -Kurt: Evimde solunum cihazına bağlı yaşıyorum


BİTLİS (A.A) - Bitliste, 30 yıl sigara içtikten sonra yatağa mahkum olan kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) 46 yaşındaki Medeni Kurt, tedavi için yardım bekliyor.
     Zeydan Mahallesinde oturan ve 7 çocuk babası Kurt, yatağında oksijen tüpüne ve solunum cihazına bağlı yaşıyor.
     Sağlığına kavuşmak için tedavi olmak istediğini belirten Kurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, evindeki solunum cihazına bağlı olarak yaşadığını söyledi.
     Daha iyi bir merkezde tedavi olmak istediğini, ancak bunun için maddi durumunun iyi olmadığını ifade eden Kurt, şöyle konuştu:
     Yaklaşık 30 yıl sigara içtim. Sigara önceden bana rahatsızlık vermiyordu. Ancak 2008 yılından bu yana beni yatağa ve solunum cihazına mahkum etti. Sigaranın bu kadar kötü sonuç doğuracağını bilmiyordum. Bu hastalığa yakalanınca anladım. Solunum cihazı olmadan yandaki odaya bile gidemiyorum. Bitlis Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bir raporla bana solunum cihazı verdi. Bazı yardımseverler de oksijen tüpü aldı. Ancak daha iyi bir sağlık merkezinde tedavi olmak istiyorum. Hayırseverlerden destek bekliyorum.
     Elektrik kesintisi olduğunda oksijen tüpünü kullandığını, ancak maddi imkansızlıktan dolayı, bu tüplerin dolumunu da karşılayamadığını belirten Kurt, yaklaşık 5 tüp borcunun bulunduğunu kaydetti.
     Tedavi olarak cihazlardan kurtulmak istediğini dile getiren Kurt, Yatağa ve solunum cihazına bağlı olmak çok zor. Uzanacak bir yardım eli bekliyorum. Daha iyi bir sağlık kuruluşundan destek alarak, bu cihazlardan kurtulmak istiyorum. Hiç kimsenin sigara içmesini istemiyorum. İçenlerin de bırakmasını istiyorum dedi.
     Evine ulaşımın çok zor olduğunu kaydeden Kurt, rahatsızlandığında çocuklarının veya sağlık ekiplerinin kendisini sırtlayarak ambulansa taşıdığını ifade etti.
     Kurt, 7 çocuğum var. Çocuklarım amelelik yapıyor. Kışın büyük sıkıntı yaşıyoruz. Ben çalışamıyorum. Çocuklarımın kazandığı bize yetmiyor. Valimiz Veysel Yurdakul ve Emniyet Müdürümüz Sadettin Akgüç beni ziyaret etti. Gerekli desteğin verileceğini söylediler. SYDVden 2 ayda bir 100 lira destek alıyorum. Bize yakacak yardımı da yapıldı diye konuştu.
    
     Muhabir: Şener Toktaş / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber 30 yıllık sigara tiryakisi yatağa mahkum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER