31 aileye 124 büyükbaş hayvan dağıtılacak

31 aileye 124 büyükbaş hayvan dağıtılacak


SAKARYA (A.A) - Gıda Tarım Bakanlığının hazırladığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından onaylanan Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi (KASDEP) kapsamında, Akyazı ilçesinin Taşyatak Köyünde 31 aileye 4 adetten toplam 124 büyükbaş hayvan dağıtılacak.
     Gerçekleştirilen projenin maddi boyutu Akyazı Kaymamalığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından karşılanacak.
     Taşyatak Köyü çiftçilerine yönelik olarak gerçekleştirilen proje içerisinde 124 büyük baş hayvan, yeni ahır yapımı için malzeme, süt sağım makinesi ve süt soğutma tankı dağıtılacak.
     Akyazı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Özer, 124 olan hayvan sayısını 3 yıl sonra 500e çıkartmayı hedeflediklerini söyledi.
     Dağıtılan Montofon cinsi büyükbaş hayvanların 1 tanesinin günde 20 litre süt verebileceğini belirten Özer, şöyle devam etti:
     Hedefimiz süt sığırı ırkını Taşyatak köyünde çoğaltmak. Dağıtılan Montofon cinsi büyükbaş hayvanlarımızın tanesi günde 20 litre süt verebiliyor ve hepside gebe. 124 tane olan olan bu hayvan sayısını 3 yıl sonra 500e çıkartmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda ülke ekonomisine süt üretimi yaparak katkıda bulunabiliriz. Hedefimizin asıl gayesi de anaç yetiştirmek. Sosyal Yardımlaşma Vakfının kayıtlarında gelir durumu az olan çiftçiler arasında seçilerek fiziki şartlara bakılarak yapıldı. Uygun olanlar bu projeden faydalanmalarına olanak verildi. Amacımız bu tür projelerin tekrarlarını yaparak süt sığırcılığın gelişini sağlamaktır.
     Yaklaşık 970 bin TL bedelle gerçekleştirilen projenin geri ödemesi ise ilk iki yılı ödemesiz, 7 yıl vadeli faizsiz olarak geri ödenecek.
     Hayvanlar yarın Taşyatak köyünde yapılacak törenle hak sahibi ailelere teslim edilecek.
    
     Muhabir: Sezai Yolcuoğlu / Uğur Subaşı
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber 31 aileye 124 büyükbaş hayvan dağıtılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER