400 yıllık tarihi hamam, eski ihtişamına

400 yıllık tarihi hamam, eski ihtişamına kavuşacak -Mudanyada bulunan tarihi Hasan Paşa Hamamının eski ihtişamına kavuşması için yapılan çalışmalarda son aşamaya gelindi


BURSA (A.A) - Mudanyada bulunan tarihi Hasan Paşa Hamamının eski ihtişamına kavuşması için yapılan çalışmalarda son aşamaya gelindiği bildirildi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, restorasyon çalışmaları Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan tarihi Hasan Paşa Hamamında incelemelerde bulundu.
     Tarihi hamamın restorasyonu hakkında bilgiler veren Altepe, 1650 yılında Osmanlının Mısır Bölge Komutanı Hasan Paşa tarafından yaptırılan 500 metrekare alana kurulu hamam ile çevresindeki bin metrekarelik alanın Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırıldığını belirtti.
     Altepe, kamulaştırmanın ardından bin 500 metrekarelik alanın, Büyükşehir Belediyesi mülkiyetine geçtiğini kaydederek, ihalenin ardından restorasyon çalışmalarının start alacağını ve en kısa zamanda tamamlanacağını bildirdi.
     Tarihi ve kültürel mirasa her alanda ve ilçede sahip çıkmaya çalıştıklarını ifade eden Altepe, Osmanlı eserleri başta olmak üzere tüm ilçelerde sürdürdüğümüz restorasyon çalışmalarına, Tarihi Hasan Paşa Hamamıyla bir yenisini daha ekliyoruz. Tarihi hamam restore edildiğinde, burası Mudanyanın kalbinin attığı önemli bir kültür merkezi olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Mudanya halkına şimdiden hayırlı olsun dedi.
     Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk de Büyükşehir Belediyesinin ilçede 12 büyük yatırımı gerçekleştirdiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Tarihi hal çarşısı, Güzelyalı kent meydanı, modern itfaiye binası ve kapalı yüzme havuzu, toprak üzerinde olan bu yatırımlardan sadece birkaçı. Tarihi Hasan Paşa Hamamıyla yatırımlarımıza bir yenisini daha ekliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe, ekip arkadaşlarına ve Agah Bursalı Beye teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Muhabir: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber 400 yıllık tarihi hamam, eski ihtişamına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER