45 kişilik Suriyeli ailenin 3 odalı

45 kişilik Suriyeli ailenin 3 odalı evde yaşamı -Köylerinin bombalanması üzerine Türkiyeye sığınan toplam 33 çocuklu 6 kardeş, Hatayın Yayladığı ilçesinde kiraladıkları 3 odalı evde yaşamlarını sürdürüyor -Yardım derneklerinin deste


HATAY (A.A) - Erdal Türkoğlu - Ülkelerindeki olaylarda köylerinin bombalanması nedeniyle evsiz kalan ve Türkiyeye sığınan toplam 33 çocuk sahibi Suriyeli 6 kardeş, aynı evde yaşam mücadelesi veriyor.
     Suriyedeki olaylar birçok aileyi parçalarken, gözü yaşlı bir şekilde evlerini terk ederek Türkiyeye sığınan Suriyeliler bir an önce yurtlarına dönmenin hayalini kuruyor. 45 kişilik Hasan ailesi de aynı dramı yaşıyor.
     Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Hasan ailesi, Hatayın Reyhanlı ilçesinde kendi imkanlarıyla kiraladıkları iki katlı 3 oda 1 mutfaktan oluşan evde yaşamlarını sürdürüyor.
     Aile fertlerinden Suriyeli Muhammed Hasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu an tek umutlarının ve mutluluklarının çocuklarının karnının doyduğunu, yüzünün güldüğünü görmek olduğunu söyledi.
     Yaklaşık 6 ay önce Suriyenin İdlib kentinden Türkiyeye geldiklerini ifade eden Hasan, ülkelerinde büyük acılar yaşadıklarını, kardeşlerinin ve kendisinin evlerinin yerle bir olduğunu ve başlarını sokacak bir yerlerinin kalmadığını kaydetti.
    
     -Bombalanma korkusu olmadan rahat bir şekilde uyuyabiliyoruz-
    
     Tek dualarının ülkelerindeki olayların bitmesi ve sayısız hatıralarının bulunduğu İdlibe geri dönmek olduğunu belirten Hasan, şunları söyledi:
     Türkiyeye kaçmaktan başka çaremiz yoktu. Çünkü orada sadece bomba yok. Açlık ve hastalıklarla da boğuşuyoruz. Çocuklarımız açlığa dayanamaz. Bu nedenle Türkiyeye geldik, burada çok şükür mutluyuz. Burada en azından başımızı sokacak bir evimiz var ve her an bombalanma korkusu olmadan rahat bir şekilde uyuyabiliyoruz. 33ü çocuk diğer 5 kardeşim ve onların eşleri toplam 45 kişilik bir nüfusla aynı evde yaşıyoruz. Tek arzumuz ise ülkemizdeki olayların bitmesi ve Esedin bir an önce gitmesi.
     Toplam 45 kişiyle aynı evde kalmanın çok zor olduğunu, ancak başka çarelerinin de bulunmadığını ifade eden Hasan, yardım derneklerinin destekleri sayesinde ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirtti.
     Suriyeye dönecekleri günü heyecanla beklediklerini vurgulayan Hasan, Türkiye bize sahip çıktı, çıkmaya da devam ediyor. Ama aklımız hep Suriyede. Umutla ve heyecanla Suriyeye döneceğimiz günü bekliyoruz dedi.
    
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber 45 kişilik Suriyeli ailenin 3 odalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER