49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu -Organizasyonunda görev alan yabancılar, Türkiyenin 2020 olimpiyat adaylığını değerlendirdi


ANTALYA (A.A) - 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu organizasyonunda görev alan yabancılar, Türkiyenin 2020 olimpiyat adaylığını değerlendirdi.
     49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turunun ilk etabının ardından organizasyon komitesinde görev alan bazı yabancılar, bir lokantada bir araya geldi.
     Türkiyenin 2020 olimpiyatlarındaki şansını değerlendiren turun başhakemi İsveçli Pierre Curchod, "Bence İstanbulun 2020 olimpiyatlarında büyük şansı var. Olimpiyatları alacağını düşünüyorum" dedi. Curchod, turu da başarılı bulduğunu belirtti.
     Turun resmi anonsçusu ve spor yazarı İngiliz Matt Rendall, 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turunun çok güzel bir coğrafyada yapıldığını söyledi.
     İstanbulun 2020 adaylığını "Dinler arası bir köprü değil, kültürler arası geçiş köprüsü" şeklinde değerlendiren Rendall, "İstanbul, Ortadoğu, Asya ve Yunan gibi pek çok kültürün geçiş noktası. Bu anlamda istediğini alacaktır. Ben, bunun olmasını istiyorum" diye konuştu.
     Yarışmanın sunucularından İtalyan Barbara Pedrotti de İstanbula, 2020 olimpiyatları için şans diledi.
     Turda görevli Belçikalı Phillip Marien, "Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turunun kalitesini gördükten sonra İstanbulun 2020 olimpiyatları için büyük şansı olduğunu düşünüyorum" dedi.
     Turun medya koordinatörü Fransız Gilles Leroch, Parisin daha önce 3 kez olimpiyatlara aday olduğunu ama alamadığını kaydetti. Türkiyenin şansının fazla olduğunu ifade eden Leroch, "Türkiye, konum olarak avantajlı. Üstelik Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turunun kalitesini gördükten sonra kanım, olimpiyatların 2020 yılında İstanbulda olacağı şeklinde" diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER