49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali -Festival kapsamında düzenlenen geleneksel kortejde Türk sinemasının sevilen sanatçıları Antalyalıları selamladı


ANTALYA (A.A) - 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinin geleneksel korteji yapıldı.
     Kortej öncesinde Antalya Kültür Merkezi (AKM) önünde düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Altın Portakalı Halkın Portakalı olarak kabul ettiklerini belirtti. Altın Portakalın bu yılki temasının Mizah, Muhalefet ve Demokrasi olduğunu hatırlatan Akaydın, şöyle konuştu:
     Türkiye Cumhuriyeti gerçekten hoşgörüyle yönetilmesi gereken bir cumhuriyettir. Kin ve nefretle, öfkeyle yönetilmesi gereken bir cumhuriyet değil. Hoşgörüyü en güzel temsil eden de mizah. Mizah anlayışımızı yeniden gözden geçirmemiz lazım diye düşünüyorum. Muhalefetimizin, özellikle sanatsal muhalefetimizin çok daha özgürce yürütülmesi gerektiğini düşünüyorum. Türkiyenin daha kaliteli bir demokrasiye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.
     Mustafa Akaydın, çeşitli davalar nedeniyle tutuklu bulunan kişileri hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
     İçlerinde belki benim idrak edemediğim suçlu insanlar olabilir, ama ben Hasdala ve Silivriye özgürlük diyorum. İçlerinde yakından tanıdığım bilim adamları var. Prof. Kemal Gürüz, Prof. Mehmet Haberal, Prof. Fatih Hilmioğlu... Bu insanların isimleri unutturulmaya çalışılıyor. Çok güzel milletvekilleri var, Mustafa Balbay... Çok güzel yazarlar var, Ergun Poyraz, Sevgi Erenerol, Doğu Perinçek... İçlerinde bir Cem Tuğamiral var ki ben bunun kadar vatansever bir Türk subayı, ben de subay çocuğuyum, tanımadım. Ben bu insanlara özgürlük diliyorum. Bu çağrı Antalyanın.
     Törene, eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen de katıldı.
     Konuşmanın ardından üstü açık araçlara binen sanatçılar, AKM önünden Büyükşehir Belediyesine kadar düzenlenen kortejde halkı selamladı. Antalya halkı sanatçılara büyük ilgi gösterdi. Özellikle kortejin önündeki araçtan halkı selamlayan Türkan Şoray en fazla ilgi çeken isim oldu. Vatandaşlar Türkan Şoraya çeşitli hediyeler verdi.
     Öte yandan, kortej sırasında uzun süre Türkan Şorayın içinde bulunduğu aracın peşinden koşan Selma Utku adlı vatandaş, Şorayın dikkatini çekmeyi başardı. Türkan Şoray, eğilerek Utku ile fotoğraf çektirdi.
     Selma Utku, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sırf Türkan Şorayı görmek için bir günlüğüne Ankaradan Antalyaya geldiğini anlattı. Şoraya hayran olduğunu ve onun için kilometrelerce yürüyebileceğini belirten Utku, Yorulmadım, onun için yorulmuyorum. Sırf onun için geldim dedi.
     Sanatçılar daha sonra Antalya Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen kokteyle katıldı. Bu sırada Anadolu Ateşi gösteri sunarken, Yaşam Akademinin zihinsel engelli sanatçıları da konser verdi.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER