5 Haziran Dünya Çevre Günü

5 Haziran Dünya Çevre Günü -Uşak Kent Konseyi Başkanı: -İnsanoğlu çevreyi kirleterek kendi kıyametini hazırlıyor


UŞAK (A.A) - Uşak Kent Konseyi Başkanı Zafer Aydın, İnsanoğlu çevreyi kirleterek kendi kıyametini hazırlıyor dedi.
     Uşak Kent Konseyi üyeleri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle çevre yürüyüşü düzenledi.
     Yürüyüşün ardından Atatürk Kültür Merkezinde yapılan bilgilendirme toplantısnıda konuşan Uşak Kent Konseyi Başkanı Zafer Aydın, sürdürülebilir bir dünya için çevre bilincinin gelecek nesillere doğru şekilde anlatılması gerektiğini ifade etti.
     Aydın, İnsan yaratılış fıtratına uygun olarak yaşamış olsa dünyada çevre sorunu diye bir sorun kalmaz. Gelecek kuşaklara temiz bir dünya bırakabilmek için duyarlılığın arttırılması gerek. İnsanlık çevreyi ve doğayı kirleterek adeta kendi kıyametini hızlandırıyor. Oysa çevre sadece bugün değil gelecek nesiller içinde önem taşıyor. Bugün bizler çevreyi kirleterek gelecek kuşaklara sürdürülebilir bir dünya bırakamayız. Çevreye saygılı olmak tüm dinlerde olduğu gibi dinimizde de önemli bir yer tutuyor. Çevre gibi önemli bir konuda düzenlediğimiz etkinliğe ilginin az olması bizi üzdü. Az sayıdaki duyarlı insanla bu etkinliği gerçekleştiriyoruz dedi.
     Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Uçmaklı ise hızlı nüfus artışının, çarpık şehirleşmenin ve doğal kaynakların tahrip edilmesinin çevre sorununu ortaya çıkardığını ifade ederek, çevre bilincini yaymak için her yaş gurubu için ayrı ulusal ve uluslararası eğitim programları hazırlanması gerektiğini söyledi.
     Uşak Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Yüksel ise atık su arıtma tesislerinin düzenli çalıştırılmasının önemine değindi.
     Konuşmaların ardından, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber 5 Haziran Dünya Çevre Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER