5 metrekarelik evde yaşam mücadelesi

5 metrekarelik evde yaşam mücadelesi -Bitlisin Tatvan ilçesinde 5 metrekarelik bir evde yaşayan 7 nüfuslu Taş ailesi, bir taraftan yoksulluk, bir taraftan da hastalıkla mücadele ediyor


BİTLİS (A.A) - Bitlisin Tatvan ilçesinde 5 metrekarelik bir evde yaşayan 7 nüfuslu Taş ailesi, bir taraftan yoksulluk, bir taraftan da hastalıkla mücadele ediyor.
     Sosyal Mahallesinde güç şartlarda yaşayan Taş ailesi, evlerinin büyük bölümünün çökmesinin ardından sağlam kalan 5 metrekarelik odada, tüm ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor.
     Tatvan Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi Doktoru Fatih Şanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailenin çok kötü koşullarda yaşadığını belirterek, belediyeye yapılan bir ihbar üzerine ailenin yaşadığı eve geldiklerini ve içler acısı bir durumla karşılaştıklarını söyledi.
     Şanlı, 60 yaşındaki Ömer Taş ile eşi Hediye Taş ve 5 çocuğunun, 5 metrekarelik bir alanda yokluk ve sefalet içinde yoksulluk ve hastalıkla mücadele ettiğini vurgulayarak, tüm ihtiyaçlarını tek odada gideren ailenin imkansızlık nedeniyle uzun süreden bu yana banyo yapmadığını ifade etti.
     Çobanlıkla ailesinin geçimini sağlayan Ömer Taşın yaşlılıktan dolayı son 2 yıldır iş yapamadığını kaydeden Şanlı, Taş ailesinin durumu içler acısı. Ömer Taş ve eşi Hediye Taş birçok hastalıkla mücadele ediyor. Ailenin çocuklarında da genel psikolojik bozukluklar var ve bayılma nöbeti geçiriyorlar dedi.
     21. yüzyılda çok dramatik ve üzücü bir tabloyla karşı karşıya kaldıklarını bildiren Şanlı, ailenin yardım konusunda birtakım başvurularda bulunduğunu, ancak işlemlerin halen sonuçlanmadığını ifade etti.
     Şanlı, belediye ve kaymakamlığın yanı sıra gönüllülerin de bu aileye destek olması gerektiğine değinerek, Soğuk, kirli ve çökme tehlikesi altında yaşam mücadelesi veren ailenin hiçbir sosyal imkanı yok. Aileye barınma başta olmak üzere maddi, manevi, sağlık ve eğitim konularında destek sağlanmalı diye konuştu.
     Türkçe bilmediği için yaşadıkları sıkıntıları Kürtçe anlatan Ömer Taş ise imkansızlıklardan dolayı yatalak eşinin yıllardır bir kilimin üzerinde hastalıkla mücadele ettiğini söyledi.
     Taş, 5 çocuğum var. Kızımın biri hasta. Evim çok eski. Çökmeden dolayı evimin iki odası yıkıldı. Şu anda sağlam kalan bir odayı kullanıyoruz. Yıllarca çobanlık yaparak geçimimizi sağladım. Fakat yaşlılıktan dolayı artık çalışamıyorum. Bize kömür yardımı yapıldı. Ancak yıkık bir evin tek odasında 7 kişi yaşamaya çalışıyoruz. Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber 5 metrekarelik evde yaşam mücadelesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER