5. Karadeniz Uluslararası Sempozyumu

5. Karadeniz Uluslararası Sempozyumu -Giresun Üniversitesi öncülüğünde 9 ülkeden 60 akademisyenin katıldığı sempozyum sona erdi


GİRESUN (A.A) - Giresun Üniversitesi Karadeniz Stratejik Araştırma ve Uygulama Merkezince (KARASAM) düzenlenen 5. Karadeniz Uluslararası Sempozyumu, Giresunda sona erdi.
     İngiltere, ABD, Gürcistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Rusya ve Türkiyeden alanında uzman 60 akademisyenin katıldığı sempozyumda 48 bildiri sunuldu.
     Sempozyum ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, sempozyumun dün akşam itibariyle sona erdiğini bildirdi.
     Rektör Attar, katılımcıların sempozyum ile ilgili memnuniyetlerini kendirine ilettiklerini ve bu durumun ev sahibi olarak kendilerini ayrıca mutlu ettiğini belirterek, Bu sempozyumda ırk, din, dil ve farklılık gözetmeksizin bilim adına çok güzel bir dostluk örneği sergilendiğini düşünüyorum. Rusya Federasyonundan gelen Ermeni arkadaşımızın bizimle birlikte bu sempozyumda yer alması, objektif bir duruş sergilediğimizin somut bir göstergesidir dedi.
     Bu yıl 5incisi düzenlenen sempozyumda Karadenizde mevcut olan sorunlar ve çözümler ağırlıklı bildirilerin sunulduğunu belirten Attar, Güç kullanımının dünyada artık sorunların çözümünde etkili olmadığının görüldüğünü biliyoruz. Daha farklı inisiyatifler ortaya çıkıyor. Bunun ismi de yumuşak güç yaklaşımı olarak adlandırılıyor. Katılımcılarımızın hepsinin ağırlıklı olarak üzerinde durduğu ve vurgu yaptığı konu yumuşak güç yaklaşımı oldu. Yumuşak gücün en önemli unsuru olan kadın gücüne vurgu yapıldı diye konuştu.
     Yumuşak güç yaklaşımının katılımcılarca ilgiyle tartışıldığını ifade eden Attar, sempozyumda sunulan bildirilerin Türkçe ve İngilizce olarak basılarak ilgili kurum ve üniversitelere gönderileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Veysel Kara
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber 5. Karadeniz Uluslararası Sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER