5. Ulusal Farabi Kongresi ve Eğitim

5. Ulusal Farabi Kongresi ve Eğitim Çalıştayı -Akdeniz Üniversitesinin ev sahipliği gerçekleştirilen kongreye 140 üniversiten 250ye yakın akademisyen katıldı


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 5. Ulusal Farabi Kongresi ve Eğitim Çalıştayı başladı.
     Antalya Kundu Turizm Bölgesindeki Kervansaray Otelde düzenlene 5. Ulusal Farabi Kongresi ve Eğitim Çalıştayına 140 üniversiteden 250ye yakın akademisyen katıldı. Kongrenin açılışında konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, kongreye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.
     Farabi Değişim Programının uluslararası anlamda değişimi ifade ettiğine dikkati çeken Kılıç, bu projenin oluşumuna üniversite olarak katkıda bulunduklarını belirtti. Değişim programı sayesinde öğrencilerin bulundukları ülkelerden çok uzak ülkelere gidebildiğine dikkati çeken Kılıç, öğrencileri farklı düşünce medeniyet merkezlerine yönelten bu programın geç kalınmış bir hareket olduğunu ifade etti.
     Akdeniz Üniversitesi olarak uluslararası öğrenci değişimleri anlamında önemli çalışmalara imza attıklarını anlatan Kılıç, amaçlarının bu değişimlerin ortaya koyduğu anlamı uluslararası ölçekte de ifade etmek olduğunu vurguladı.
     Kılıç, öğrenci hareketliliğinin, ilişkilerinin, öğrenci ve akademisyenlere ayrı bir zenginlik, ufuk ve tecrübe yaşattığını söyledi.
     5. Ulusal Farabi Kongresi ve Eğitim Çalıştayı, yarın sona erecek.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber 5. Ulusal Farabi Kongresi ve Eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER