5. Uluslararası Ar

5. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi -UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Burkay: -Tekstil ve konfeksiyonun merkezi olan Bursamızda tekstil sektörünün, motivasyon, işbirliği ve dayanışma ile bir araya gelmesi ve bu etkinlikle sektör


BURSA (A.A) - Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından organize edilen Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe 5. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi ve 3. Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması 4-5 Nisan tarihlerinde, Bursada yapılacak.
     UTİB Başkanı İbrahim Burkay, yazılı açıklamasında, tekstil ve konfeksiyon sektörünün yüksek katma değerli üretim yapabilmesi ve ihracatın sürdürülebilir kılınması amacıyla 2009dan bu yana ilk defa sektörel bazda TÜBİTAK destekleriyle düzenlenen ve Türkiye çapında diğer ihracatçı birliklerine rol model olan zirvenin 5incisinin yapılacağını belirtti. Burkay, zirvenin, uluslar arası düzeyde, UTİBin organizasyonu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) stratejik ortaklığı ve çok sayıda yabancı üniversite ve enstitünün işbirliğiyle Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde (AKKM) gerçekleştirileceğini kaydetti.
     Aynı etkinlik ile eş zamanlı olarak bu yıl 3üncüsü yapılacak yarışmanın, hem uluslar arası pazarlarda moda ve trend yaratabilecek Türkiye ev tekstili özgün tasarımlarının ortaya çıkmasına hem de ev tekstili sektöründe yenilikçi ve özgün tasarımcı kimliğinin güçlenmesine yardımcı olmasının amaçladığını ifade eden Burkay, şunları kaydetti:
     Ar-Ge Proje Pazarı vasıtasıyla Türk ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan Türkiye tekstil sektörünün gelecek vizyonunun temel taşları olarak kabul edilen inşaat tekstilleri, otomotiv tekstilleri, jeotekstiller, endüstriyel tekstiller ve diğer tekstiller (konvansiyonel ve diğer teknik tekstiller), sanayiye uygulanabilir tamamlanmış bitirme projeleri, yüksek lisans ve doktora tezleri kategorilerinde dünya çapında başarı kazanmış tezler kategorilerinde uzman yerli ve yabancı üniversite, enstitü, Ar-Ge merkezleri ile teknoparklardan akademisyenler ve araştırmacılar, ihracatçı ve sanayicilerle bir zirve atmosferi içinde buluşulacaktır. Bu doğrultuda Ar-Ge projesi yapmak isteyen sanayi kuruluşlarının temsilcileri, Türkiyeden ve dünyadan üniversite öğretim üyeleri ve yurt dışından önemli Ar-Ge merkezleri ve teknopark çalışanları ile sanayicileri bir araya getirilmekte, Ar-Ge destek programlarına sanayi-üniversite, sanayi-sanayi, üniversite-üniversite, sanayi-araştırma kurumu-üniversite ortak proje önerisi sunmaları sağlanmaktadır. Her yıl katılımın arttığı Ar-ge Proje Pazarı etkinliğine önceki yıllarda sunulan proje öneri sayısı 2009 yılında 67, 2010 yılında 81, 2011de 144 ve 2012 yılında 235 adettir. 2012deki 4üncü etkinliğe 2 bin kişi katılmış olup, 2013 için beklenen katılımcı sayısı ise 4 bin kişinin üzerindedir. Bu sayede yüksek katma değerli, inovatif, akıllı giysi ve teknik tekstil ürünlerinin üretimi, iç piyasa kullanımı ve ihracatının sürdürülebilir kılınması amaçlanmaktadır.
     Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışmasının de 3 yıldır düzenlendiğini ve geleneksel hale getirildiğini vurgulayan Burkay, şöyle devam etti:
     Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması ile hem uluslar arası pazarlarda moda ve trend yaratabilecek Türkiye ev tekstili özgün tasarımlarının ortaya çıkması hem de ev tekstili sektörünün yenilikçi ve özgün tasarımcı kimliğinin güçlenmesi sağlanmaktadır. Tekstil ve konfeksiyonun merkezi olan Bursamızda tekstil sektörünün, motivasyon, işbirliği ve dayanışma ile bir araya gelmesi ve bu etkinlikle sektörün ihracatının katma değer sağlanarak artırılması ve Bursanın markalaşması amaçlanmaktadır. Ev Tekstili Tasarım Yarışması çerçevesinde ise tasarım ürünlerinin sergilenmesi ve ödül töreni etkinlikleri gerçekleşecek olup, ülkemizde Ar-Ge çalışmalarının yanı sıra tasarım ve inovasyon çalışmaları da etkinlik boyunca, seminer ve eğitim gibi farklı faaliyetlerle desteklenecektir.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber 5. Uluslararası Ar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER