5084 sayılı Teşvik Yasası

5084 sayılı Teşvik Yasası -ŞUTSO öncülüğünde bir araya gelen Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 11 iş kolunda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bu yıl sona erecek yasada değişiklik yapılmasını talep etti


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) öncülüğünde bir araya gelen Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki 11 iş kolunda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, bu yıl sona erecek 5084 Sayılı Teşvik Yasasında değişiklik yapılmasını talep etti.
     ŞUTSO toplantı salonunda bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri adına basın açıklamasını okuyan ŞUTSO Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, söz konusu yasa sayesinde Türkiyede binlerce kişiye istihdam olanağı sağlandığını söyledi.
     Yasanın 31 Aralık 2012 tarihinde sona ereceğini hatırlatan Ertekin, buna karşılık Hükümetin son dönemde yeni yatırımcılara yönelik uygulamaya koyduğu Teşvik Yasasının bölge illerinde güzel gelişmelere vesile olduğunu, ancak son yasadan önceki yatırımcılara da destek verilmesini istedi.
     Eski yatırımcıların yeni Teşvik Yasasından yeterince yararlanamadığını savunan Ertekin, şunları kaydetti:
     Son yasa yeni yatırımcılara yönelik. Eski yatırımcılarımız zaten çok kar eder pozisyonda değiller. Bunların da yaşaması lazım. Önceden yatırım yapmış diye cezalandırılmaması lazım. Teşvikten yeni yararlanan firma ile önceden yatırım yapan firmalar arasında kişi başı 446 TL fark var. Eskiden beri 300-500 işçi çalıştıran firmalarımız var. Bu fark aylık rakamlara vurulduğunda eski firmalara dezavantaj oluşuyor. Bu şekilde eski firmaların devam etmesi ve yaşaması mümkün değil. 5084 Sayılı Yasadan yararlanan Türkiye çapında 950 bin, Şanlıurfa çapında ise 42 bin işçi var. Bu aksaklığın giderilmesi gerekiyor.
    
     -Başbakan çözsün
    
     Söz konusu değişikliğin yapılabilmesi için bölgedeki iş adamlarının yoğun gayret içerisinde olduğunu dile getiren Eyüp Sabri Ertekin, aksi halde bölgedeki birçok işçinin istemeyerek de olsa sokakta kalabileceğini belirtti.
     Ertekin, yasada değişikliğe ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğandan destek beklediklerini ifade ederek, Bunun düzeltilmesi için bütün arkadaşlarımız adına sayın Başbakanımıza sesleniyoruz. Bu kanunun yıl bitmeden düzeltilsin. Mümkünse eski firmalar da işçi desteklerinden yararlansın. O da olmuyorsa 5084 Saylı Yasa birkaç sene daha devam ettirilsin.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber 5084 sayılı Teşvik Yasası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER