6. Adana Mobilya Dekorasyon Fuarı açıldı

6. Adana Mobilya Dekorasyon Fuarı açıldı -Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı Ercan: Handmade mobilya dediğimiz el imalatında dünyada en ucuz, en kaliteli ve en estetik mobilyayı biz yapıyoruz ve bunun kıymetini maalesef bilmiyor


ADANA (A.A) - Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan, Handmade mobilya dediğimiz el imalatında dünyada en ucuz, en kaliteli ve en estetik mobilyayı biz yapıyoruz ve bunun kıymetini maalesef bilmiyoruz dedi.
     Ercan, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen 6. Adana Mobilya Dekorasyon Fuarının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiyenin mobilya sektöründe Balkanlarda en büyük ülkelerden biri konumunda olduğunu söyledi.
     Dünyada ise İtalyanın ilk sırada geldiğini belirten Ercan, daha sonra da ABD, İspanya ve İskandinav ülkelerinin sıralandığını ifade etti.
     Ercan, şöyle devam etti:
     Handmade mobilya dediğimiz el imalatında dünyada en ucuz, en kaliteli ve en estetik mobilyayı biz yapıyoruz ve bunun kıymetini maalesef bilmiyoruz. Eğer biz yaptığımız handmade mobilyanın kıymetini bilirsek, estetiğinin ve kalitesinin tanıtımını iyi yapabilirsek dünyada geçemeyeceğimiz, yarışamayacağımız ülke yok.
     Görevi gereği dünyada çok yeri gezdiğini anlatan Ercan, orada gördüğü mobilyaların bir adım önünde olduklarını, ancak onları geçemediklerinden dolayı içinin kan ağladığını söyledi.
     Ercan, İtalyada mobilya sektörünün ülke ihracatına 20 milyar dolar civarında katkı sağladığını kaydederek, Türkiyede ise bu rakamın 2 milyar dolar civarında olduğunu ifade etti.
     TÜYAP Fuarcılık A.Ş. Anadolu Grubu Genel Müdürü İlhan Ersözlü de bu yıl yüzde 30 büyüyen fuara çevre illerden de olmak üzere toplam 120 firmanın katıldığını belirterek, fuarın 5 gün boyunca ziyarete açık kalacağını bildirdi.
     Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Çukurovada üretilen mobilyanın uluslararası alanda satışının yapılabilmesi için bu fuarın çok önemli olduğunu belirterek, fuarın gelişimi için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi.
     Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, fuara Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Mersin gibi çevre illerden katılımın olmasının bölgesel işbirliğini güçlendireceğini ifade etti.
     Adana Marangoz ve Mobilyacılar Esnaf Odası Başkanı Yalçın Avcı da yerel yönetimlerin kentsel dönüşümde Adanadaki marangozcuları da işin içine katması temennisinde bulundu.
     Konuşmalarının ardından açılış kurdelesi protokol üyelerinin eşleri tarafından kesildi. Açılışın ardından katılımcılar, fuardaki stantları gezdi.
     Fuar, pazar gününe kadar ziyarete açık kalacak.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber 6. Adana Mobilya Dekorasyon Fuarı açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER