8 Kasım Dünya Radyoloji Günü

8 Kasım Dünya Radyoloji Günü -Türk Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanı Yılmaz: -Çalışanların sağlığı için iş yükünün bir an evvel hafifletilmesi, sağlığın tüm branşlarını kuşatan personel eksikliğinin bir an önce giderilmesi gerekmekte


ANTALYA (A.A) - Türk Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanı Dr. Ali İhsan Yılmaz, 8 Kasım Dünya Radyoloji Günü dolayısıyla açıklama yaptı.
     Ali İhsan Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, X ışınlarını keşfederek teşhis ve tedavide yeni bir dönemi başlatan ünlü bilim adamı Wilhelm Conrad Röntgenin keşfi yaptığı 8 Kasım gününün, her yıl Radyoloji Günü olarak kutlandığını belirtti.
     İnsan sağlığı açısından önemli bir buluşun kutlamasının yapıldığı bu tarihte, radyoloji çalışanlarının çalışma şartlarının güne gölge düşürdüğünü savunan Yılmaz, Dünya Radyoloji Gününde başta Sağlık Bakanlığı idarecileri olmak üzere tüm yetkililerin, çalışanların sorunlarına duyarlılıkla yaklaşmalarını beklediklerini ifade etti.
     Sağlık Bakanlığının çalışma koşullarında iyileştirme yapmaksızın ve çalışan sayısındaki yetersizliği göz önünde bulundurmadan çalışma saatlerini 5 saatten 7 saate çıkartmasının çalışanların daha fazla radyasyona maruz kalmalarına neden olduğunu ileri süren Yılmaz, uygulamanın Sağlık Bakanlığı tarafından tekrar gözden geçirmesini istedi.
     Gerekli önlemlerin alınmaması halinde radyoloji çalışanlarının çağın vebası kanserle karşı karşıya getirebileceğini ifade eden Yılmaz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Çalışanların sağlığı için iş yükünün bir an evvel hafifletilmesi, sağlığın tüm branşlarını kuşatan personel eksikliğinin bir an önce giderilmesi gerekmektedir. Çalışma saatlerinin neredeyse yarı yarıya artmasına rağmen ücretlerde iyileşme yapılmaması haksızlığın bir diğer boyutudur. Röntgen birimi çalışanları yapılan her düzenlemede mağdur edilmiş, kamuoyunda yıpranma payı olarak bilinen fiili hizmet süresi zammında da kısmi olarak kayba uğratılmıştır. 4 saatlik fazla mesai ücretlerinin ödenmesi için mahkemelerin adres gösterilmesi büyük bir haksızlık, çalışanın alın terinin karşılığının yok sayılmasıdır.
     Yılmaz, tüm radyoloji çalışanlarının Dünya Radyoloji Gününü kutladı.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 8 Kasım Dünya Radyoloji Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER