8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu: Kadınlarımızın, annelerimizin, bacılarımızın, eşlerimizin yüzünü güldürmek, bizim medeniyet vazifemizdir, olgunluk imtihanımızdır, boynumuzun borcudur


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kadınlarımızın, annelerimizin, bacılarımızın, eşlerimizin yüzünü güldürmek; bizim medeniyet vazifemizdir, olgunluk imtihanımızdır, boynumuzun borcudur dedi.
     Karaosmanoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün, Kadının toplum içerisindeki önemini ve konumunu bir kere daha hatırlattığını, bir kere daha kadınların toplumsal yaşam içerisindeki yeri ve sorunlarına derinlemesine bakış imkânı verdiğini belirtti.
     Türk tarihinde kadınların, yeri geldiğinde ülke yönettiğini yeri geldiğinde vatan müdafaasında bulunduğunu ifade eden Karaosmanoğlu, şunları kaydetti:
     Günümüzde kültürel değişim ve yozlaşmanın etkisiyle eski önemini yavaş yavaş kaybederek, gazetelerin üçüncü sayfalarında şiddete maruz kalmış, ticari bir meta haline gelmiş kişiler olarak habere konu olması hepimizi derinden üzmekte, tedirgin etmekte ve toplum olarak uğradığımız kültür erozyonunun faturasını ortaya koymaktadır.
     Kadınları istismara uğrayan bir yerde toplum istismara uğruyor demektir ve böyle bir toplumun gelişmesine imkân yoktur. Kadınlarımızın, annelerimizin, bacılarımızın, eşlerimizin yüzünü güldürmek, bizim medeniyet vazifemizdir, olgunluk imtihanımızdır, boynumuzun borcudur. Bu duygularla, bütün kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü tekrar kutluyor, sevinç, başarı, huzur ve mutluluklar diliyorum.
    
     -Dilovası Belediye Başkanı Yaman-
    
     Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman da yaptığı yazılı açıklamada, sosyal gelişim ve temel insan haklarının kullanımında 8 Mart tarihinin önemine vurgu yaptı.
     Dünya Kadınlar Günü, eşitlik ve gelişim konusunda kadın haklarına dikkat çekmede bir mücadelenin simgesidir diyen Yaman, 8 Mart Dünya Kadınlar Günüyle kadın haklarının kazanılması ve geliştirilmesinde önemli mesafeler katedildiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER