8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü


BARTIN (A.A) - AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve CHP Kadın Kolları İl Başkanı Fatma Özcan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladılar.
     Tunç, mesajında, iktidara geldikleri 2002den bu yana, kadınların siyasete aktif katılımlarının sağlanması, istihdamlarının önündeki engellerin kaldırılması ve şiddetten korunması için gerekli yasal düzenlemeleri gerçekleştirdiklerini belirtti.
     12 Eylül 2010 referandumunda muhalefet partileri hayır oyu kullanırken, kadınlara pozitif ayrımcılık getiren Anayasa değişikliğine AK Partinin evet dediğini hatırlatan Tunç, şunları kaydetti:
     Türk Ceza Kanunumuzda kadınlara karşı işlenen suçların cezalarını artırdık. Kadın ve gençlerin işe alınmalarını teşvik için, ilave istihdamda 5 yıl süre ile sigorta primlerini devletin ödemesi imkanını getirdik. Özürlü çocuğu olan annelere 5 yıl erken emekli olma imkanı getirdik. Doğum iznini 16 haftaya kadar uzattık, doğum nedeniyle çalışılamayan günlere borçlanma imkanı getirdik.
     İktidarımız, kız çocuklarının okuması için hiçbir iktidarın yapamadığını yapmıştır, Haydi Kızlar Okula kampanyasıyla 350 bin kız çocuğumuz okullu olmuş, kız çocuklarımıza erkeklere oranla daha fazla şartlı nakit transferleri verilmiştir. Kadınlarımız lehine yapılan iyileştirmeleri gelinen son nokta olarak görmüyoruz. Bundan sonra da kadınlarımızın daha iyi bir hayat standardına kavuşmaları için her alanda gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğiz.
    
     -CHP Kadın Kolları İl Başkanı Özcan-
    
     CHP Kadın Kolları İl Başkanı Fatma Özcan, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, kadını ihmal eden bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesinin mümkün olmadığını bildirdi.
     Özcan, Türk kadınının cumhuriyet ile birlikte birçok hakka sahip olduğunu belirterek, kadınlara seçme ve seçilme hakkının birçok ülkeden önce Türkiyede verildiğini hatırlattı.
     Yaşanılan yüzyılda kadınların aile içinde şiddete maruz kalmasının kabul edilemez bir durum olduğunun altını çizen Özcan, şöyle konuştu:
     Teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin, değişmeyen tek şey, kadının yok sayılan insan haklarıdır. Her gün gazetelerde birden fazla kadın cinayeti ile karşılaşıyoruz. Ya eşi, ya eski eşi veya sevgili tarafından yüzlerce kadınımız katledilmektedir. Bunu yapan erkekler, en büyük cezayı evlatlarına onları annesiz bırakarak vermektedirler. Bunu akıl ve mantığımızın anlaması imkansızdır. 8 Martı sadece kadınların yılda bir kez hatırlanmaları için değil, sorunların çözülene kadar tartışılması için fırsat ve imkan olarak görüyoruz.
     Özcan, kadın sorunlarının diğer toplumsal ve insani sorunlardan ayrı tutulamayacağını vurgulayarak, kadına değer vermenin geleceğe yapılan en büyük yatırım olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Selim Bostancı-Kasım Sakallı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER