8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Belediye Başkanı Gökhan, mesaj yayımladı


ÇANAKKALE (A.A) - Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Belediye Başkanı Gökhan, her 8 Martta kadınların toplumsal yaşam haklarına, çalışma koşullarına, anneliğine, kadınlığına bir kez daha dikkatin çekildiğini, eşitlik, adalet, kadına saygı diye seslerin yükseltildiğini bildirdi.
     Yükseltiyoruz ama yaralarımız kanamaya devam ediyor. Ne acıdır ki ülkemiz neredeyse her güne yeni bir kadın cinayeti, istismarı haberiyle uyanıyor kadına şiddet gittikçe tırmanıyor ifadesine yer veren Gökhan, şunları kaydetti:
     1957de New Yorkta hayatını kaybeden 129 işçi kadının anısına Kopenhagda gerçekleştirilen 2. Enternasyonalde Clara Zetkinin önerisiyle 8 Martın Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak anılmasına karar verilmiştir. Yıl 2013 hala kadınlar şiddet görüyor, hala eziliyor ve hala dünyanın pek çok ülkesinde kadının sofrada ki yeri, uzun yıllar önce Nazım Ustanın dediği gibi öküzümüzden sonra geliyor. Duyarlı ve bilinçli kesimler olarak kadınlarımızın maruz kaldığı olumsuzluklardan, şiddetten, toplumsal cinsiyet ayrımcılığından dolayı utanç duymaya devam ediyoruz. Öyle bir durumdayız ki kadına haksızlık, şiddet, sömürü, vahşet ne eğitimle, ne yoksullukla, ne gelişmişlikle açıklanamıyor. Bu nedenle Cumhuriyet ile kazanılmış çağdaş haklar ve özgürlüklerle birlikte, fırsat verildiğinde yaşamın her alanında başarıyla yer almasını bilen kadınlarımızın eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdiği 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER