8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Gün dolayısıyla çeşitli siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları mesaj yayımladı


KAYSERİ (A.A) - 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çeşitli siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları mesaj yayımladı.
     CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu yayımladığı mesajında, kadınların dünyanın olumlu dizaynı noktasında görev alacağı günlerin hasret ve temennisi içinde olduğunu belirterek, tüm dünya kadınlarının gününü kutladı.
     MHP Kayseri İl Başkanı Mete Eker ise, kadınların hayatın her kademesinde büyük zorluk ve fedakarlıklarla mücadele ettiklerini, 8 Martın bu sorunların yeniden gündeme getirilmesi ve çözüm bulunması için vesile olduğunu belirtti.
     Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydakda 8 Mart dolayısıyla yayımladığı mesajında, kadınların toplumdaki yeri ve öneminin her geçen gün artması temennisinde bulundu.
     Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Asaf Mehmetbeyoğlu ise, 8 Martın kadın sorunlarının kamuoyunda tartışılması için önemli bir vesile olduğunu vurgulayarak, kadınların her alanda sorumluluk alması gerektiğine dikkati çekti.
     Fiziksel Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Temsilcisi Ersin Çimen de tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak, kadınlara mutlu yarınlar dileğinde bulundu.
     Müstaskil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD )Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ise yayımladığı mesajında, MÜSİAD olarak kadınların iş dünyasında daha aktif rol almalarını arzu ettiklerini dile getirdi.
    
     -Kadınları yok hükmünde gören uygulamalar devam ediyor-
    
     MAZLUMDER Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Yakışıklı ise, yayımladığı mesajında, hangi ideolojiye, hangi dünya görüşüne sahip olursa olsun kadınların milletin en büyük değeri ve temel direği olduklarını bildirdi.
     Türkiyede kadın hakları için önemli adımlar atılmasına rağmen kadınlara yönelik ayrımcılık, öldürme, eziyet, ötelemenin devam ettiğine dikkati çeken Yakışıklı, şunları kaydetti:
     16 yıl önce geride bıraktığımız 28 Şubatın kadınları yok hükmünde gören uygulamaları bugün devam etmektedir. Kılık kıyafet yönetmeliğindeki başörtü yasağı, hala kadınların ötelenmesi gereken insanlar olarak görüldüğünün işaretidir. Herkese kıyafet serbest iken kadının başörtüsü yasaklanmıştır. Bu yönetmeliğin de yeni eğitim-öğretim dönemi başlamadan düzeltilmesini talep ediyoruz.
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk / Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER