8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ürün: -Cumhuriyet tarihinde ilk defa TBMMde Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu kuruldu


AFYONKARAHİSAR (A.A) - AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Cumhuriyet tarihinde ilk defa TBMMde Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu kurulduğunu bildirdi..
     Ürün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiyede kadınlara yönelik pek çok düzenlemenin son 10 yıl içerisinde kazanıldığını hatırlattı.
     Bir toplumda kadına verilen değer, gösterilen saygı ile kadınların hak ve sorumlulukları, o toplumun çağdaşlık ve gelişmişlik düzeyi konusunda bizlere fikir vermektedir ifadelerini kullanan Ürün, şunları kaydetti:
     Bu anlamda toplumsal gelişim ve ülkenin geleceğinin şekillenmesi adına daha fazla katılımcı olmalarını sağlamak için kadınların kullanacağı alanları açma görevi AK Parti hükümetlerine nasip oldu. Cumhuriyet tarihinde ilk defa TBMMde Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu kuruldu. 12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilen referandum ile de kadınlarımız pozitif ayırımcılık kapsamına alındı. Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun TBMMde kabul edildi. Bu kanun ile şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Kısacası AK Parti ile toplumun her kesimindeki kadınlarımız daha fazla hakka ve tabii ki pozitif ayrımcılığa kavuştu. Bu vesile ile bir toplumun yetişmesinde ve eğitiminde en büyük fedakarlık ve sorumluluğa sahip olan saygıdeğer kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü tebrik ederim.
    
     -8 Mart Dünya Kadınlar Günü
    
     AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, ülkemizde, her alanda başarılı çalışmalar yapan kadınların siyasette ve diğer alanlarda daha fazla temsil edilmeleri ve etkin rol üstlenmelerinin övünç kaynağı olduğunu kaydetti.
     Zeybek, yaptığı yazılı açıklamada, kadınların toplumsal ve siyasal yaşama etkin katılımının gelişmişliğin ve çağdaşlığın önemli göstergelerinden biri olduğunu bildirdi.
     Günümüz dünyasında, milletlerin kadına verdikleri değer ölçüsünde statü kazanır duruma geldiğini belirten Zeybek, şöyle devam etti:
     Milli mücadelemizde cephede savaşan erkeğine mermi taşıyan kadınlarımız, cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte, sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, hukukta, siyasette ve diğer bir çok alanda erkeklerle eşit haklara sahip olmuştur. Türkiye Cumhuriyetinin merkezinde yer alan kadınlarımız, üstlendikleri gelecek ve yaşatma görevini hiçbir zorluktan, fedakarlıktan çekinmeden yerine getirmiş, modern ve çağdaş Türkiyenin oluşmasında söz sahibi olmuşlardır. Kadınlarımız, ekonomik ve sosyal yaşamın ayrılmaz parçaları, üretimin etkin unsurlarıdır. Ülkemizde, her alanda başarılı çalışmalar yapan kadınlarımızın siyasette ve diğer alanlarda daha fazla temsil edilmeleri ve etkin rol üstlenmeleri övünç kaynağımızdır. Toplumun şekillenmesinde büyük rol üstlenen ve toplumun dinamik değerlerini elinde tutan kadınlarımızın daha fazla sosyal hayata katılmaları çağrısını yineleyerek, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, tarihe adını altın harflerle yazdıran Türk kadını başta olmak üzere tüm dünya kadınlarına sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum.
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER