8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aydoğan: Dünyada Türk kadını kadar ailesini ve ülkesini ayakta tutan bir kadın yoktur


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, dünyada Türk kadını kadar ailesini ve ülkesini ayakta tutan bir kadın olmadığını söyledi.
     8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İzmirde 4. Kadın Festivali adıyla Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Büyükşehir Belediyesinin İzmiri kadın dostu kent yapmaya söz verdiğini hatırlatarak, bu sözü de tuttuklarını ifade etti.
     İzmirde ilk defa kadın çalışma müdürlüğü kurulduğunu, bunun yanı sıra danışma merkezleri, sığınma evlerinin bulunduğunu belirten Aydoğan, şöyle konuştu:
     Bütün bu faaliyetlerle İzmir, kadınların daha rahat yaşayabildiği, kadınların daha çok sorununu çözen bir kent haline geldi ve İzmir kadın dostu kent unvanını aldı. İzmir çok kısa bir zamanda dünyada kadın dostu kentlerin birincisi olmak zorunda. Biz inşallah hep beraber kadın dostu kentlerin dünyada birincisi olacağız.
     Dünyanın neresine giderseniz gidin, hangi coğrafyada olursa olsun, hangi ülkede olursa olsun o ülkenin kadını erkeklerden daha fazla verimli, ülkesine hizmet eden, üreten, ailesine ve çocuklarına fedakardır. Dünyada Türk kadını kadar ailesini ve ülkesini ayakta tutan bir kadın yoktur. Türkiye, kadınlarımızın bu özellikleri ile büyük krizleri atlattı. İstiklal savaşının kazanılmasında Türk kadınlarının yeri unutulmazdır.
    
     -Zihniyetin değişmemesi halinde uzun bir mücadele gerek
    
     İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Emel Denizaslanı da 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün, kadınların cinsiyet ayrımcılığı nedeniyle yaşadığı sorunlara başkaldırının adı olduğunu söyledi.
     Denizaslanı, eşit işe eşit ücret sloganı ile kötü çalışma koşullarınına karşı başlatılan mücadelenin bugün de devam ettiğini belirterek şunları kaydetti:
     Biz kadınlar her 8 Martta çözülmesini istediğimiz sorunları sayıp, o yıl içinde olmasını beklediğimiz değişiklikler için umutla yeni bir sayfa açtık. Kadın ve kadına dair sorunların çözümünde yasal düzenlemelerin ve yaptırımların önemi çok büyüktür ama sorunların bu denli yaygın yaşanmasındaki en önemli etkenlerden biri kadını birey olarak görmek istemeyen zihniyettir. Söz konusu zihniyetin değişmemesi halinde kadına yönelik şiddetin, cinayetlerin ve tacizin önlenebilmesi için uzun bir mücadelenin gerektiği açıktır.
     İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam ve Erdal Aksünger ile İzmirli kadınların katıldığı törende saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı.
     Kocaoğlunun programı nedeniyle kısa süre sonra ayrıldığı törende konuşmaların ardından kadınlar bando eşliğinde Cumhuriyet Meydanından fuar içinde yer alan Kültür Park Atlas Pavyonuna kadar yürüdü.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER