8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Hatay Valisi Lekesiz: Kadının sosyal, ekonomik, kültürel birikiminden, enerjisinden yararlanmayan, bu birikimi göz ardı eden bir toplumun çağdaş uygarlık seviyesine çıkması beklenemez (Fotoğ


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, kadının sosyal, ekonomik, kültürel birikiminden, enerjisinden yararlanmayan, bu birikimi göz ardı eden bir toplumun çağdaş uygarlık seviyesine çıkmasının beklenemeyeceğini belirtti.
     Lekesiz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen Kadınlar Günü Kutlama Programındaki konuşmasında, kadınların günümüzde, yaşadıkları köyün, beldenin, ilçenin, ilin, ülkenin ve dünyanın geleceğinin şekillenmesinde, inşa edilmesinde daha fazla söz sahibi olmak istediklerini ve olduklarını söyledi.
     Güçlü bir Türkiye için güçlü kadın, eğitimli aile hassasiyetinden vazgeçilemeyeceğini ifade eden Lekesiz, şöyle devam etti:
     Atatürkün işaret ettiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşabilmemiz için başta anayasamız olmak üzere yasalarımızla ilgili tüm düzenlemeler kadınların lehine. Bundan sonra da bunun böyle olacağını biliyoruz, öngörüyoruz. Bu esasen böyle olmalı, çünkü kadının sosyal, ekonomik, kültürel birikiminden, enerjisinden yararlanamayan bu birikimi göz ardı eden bir toplumun çağdaş uygarlık seviyesine çıkması beklenemez.
     Kadının birikiminden bir toplumun yoksun kalmasını düşünmek mümkün değil. Kadınların nezaketiyle, zarafetiyle, hayatın her alanında yapacakları güzel katkılarla toplumun şekillenmesine daha da güzelleşmesine katkıda bulunacağız.
     Bugün içerisinde yaşadığımız çağdaş dünyada maalesef ailenin çözülerek çürümeye yüz tuttuğunu vurgulayan Lekesiz, bunun bin bir çeşit yeni sorunlara yol açtığını, toplumsal dokunun tahrip olduğunu kaydetti.
     Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş da iş, siyaset konularında yönetici pozisyonlarında kadınların haklarının biraz yendiğini belirtti.
     Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder ise bir kadının eğitilmesini esasen o ulusun, toplumun, milletin, eğitilmesiyle aynı değerde gördüklerini ifade etti.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz da kadın veya erkek olarak yaratılan insan oğlunun cinsiyetini seçerek doğma hakkına sahip olmadığını, bu sebeple erkek veya kadın olarak doğmuş olmanın bir diğerine üstün olma hakkını vermeyeceğini söyledi.
     Törende, aldığı mikro kredi sayesinde evinde mantar yetiştiriciliği yapan ve yuvadan iki çocuk alarak koruyucu aile olan Habibe Koçak, yılın annesi seçildi.
     Vali Lekesiz, Koçakı tebrik ederek plaket verdi.
     Etkinliğe, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Hasan Polat, Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Başoğlu, Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, protokol eşleri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Emin Sansar-Halit Demir
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER