8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Göksunda kadınlar günü kutlandı


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Göksun Kaymakamlığı ve Göksun Meslek Yüksek Okulu (MYO) 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.
     Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, Göksun MYO Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte, kadınlara, ezilmiş, kendini savunmak zorunda kalan ve hep bir şeylerin hesabını vermeye çalışan bir rol yüklendiğini savundu.
     Bu nedenle 8 Martın, hak arama, hak isteme, kadınların ezilmişliklerini bir kere daha ifade etme gibi yanlış algılamalara neden olduğunu öne süren Arıkan, şunları kaydetti:
     Böyle bir hesap verme ve kendini savunma gibi kadınlar günü geçirilmesini istemiyorum. Biz kadınlar gününe nasıl bir anlam yüklersek, içini nasıl doldurursak bundan sonra ki süreçte belki kadınlar günü o şekilde geçecek. Çünkü her ülkenin her toplumun kadına verdiği değer farklı. İslamiyetin doğuşu ile hem inancımızın gereği hem de Türk toplumunun kadına verdiği değer dünyaya örnek olacak niteliktedir. Ancak son yıllarda biz kadınlarımıza farklı misyonlar yükledik. Kadının her şey olması gerektiğini ve her rolü üstlenmesi gerektiğini, bir erkeğin yapabileceği her şeyi yapması gerektiğini savunduk. Halbuki Allahın biz bahşettiği en büyük nimetlerden biri olan doğurganlık vasfımız hiçbir şeyle ve erkekle mukayese edilemeyecek kadar çok önemli bir nimet.
     Kaymakam Ali Hamza Pehlivan ve Göksun MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gürbüzün de birer konuşma yaptığı etkinlikte, ayrıca KSÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Durmuş Öztürk, çektiği fotoğraflardan oluşan Anadoluda Kadın konulu slayt gösterisi yaptı.
     Öte yandan Alevi Kültür Dernekleri Göksun Şubesince Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.
     Göksun METEM Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte, müzik öğretmenleri ve yöresel sanatçılar seslendirdikleri türkülerle kadınlara güzel dakikalar yaşattı.
    
     Muhabir: Nurettin Dal
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER