8. Dr. Nejat Eczacıbaşı Ulusal Beste

8. Dr. Nejat Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması sonuçlandı -Bu yıl bale müziği dalında yapılan yarışmada, birinciliği Murat Cem Orhanın Kuyucaklı Yusuf çalışması kazandı


İZMİR (A.A) - İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfının (İKSEV), kurucu başkanı anısına düzenlediği 8. Dr. Nejat Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışmasında Murat Cem Orhanın Kuyucaklı Yusuf adlı bestesi birinciliğe layık bulundu.
     Seçici kurul, orkestra sanatçıları ve dinleyicilerin oy kullandığı yarışmada, Kuyucaklı Yusuf 300 puanla birinci, Mesruh Savaşın Zümrüd-ü Anka adlı bestesi ise 240 puanla ikinci oldu.
     Sekizincisi bale müziği dalında açılan, Türkiyenin ilk ve sürdürülen tek yarışması olma özelliğini taşıyan Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışmasına katılan eserler, Gürer Aykal, Selman Ada, Rengim Gökmen, Turgay Erdener ve Hasan Uçarsudan oluşan seçici kurul tarafından ikiye indirildi.
     İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) işbirliği ile Elhamra Sahnesinde şef Tulio Gagliardo Varas yönetimindeki İZDOB Orkestrası, iki eseri seslendirdi. Final Konserinde seçici kurula koreograflar Mehmet Balkan ve Uğur Seyrek de katıldı.
     Birinci gelen, konusunu Sabahattin Alinin ölümsüz eseri Kuyucaklı Yusufdan alan eser, İKSEV ve bestecisi tarafından Avrupa Festivaller Birliğinin (EFA) 60. yılına ithaf edildi.
     Yarışmanın geleneğine uygun olarak final konserinde eserler ilk seslendirilişlerinde CDye alındı.
     Ayrıca yıl içinde koreografileri yapılacak her iki eserin de Devlet Opera ve Balesi repertuvarına alınacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Senem Yazıcı
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber 8. Dr. Nejat Eczacıbaşı Ulusal Beste Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER