81. İzmir Enternasyonal Fuarı açıldı

81. İzmir Enternasyonal Fuarı açıldı -Yaşamın Her Alanında Tasarım temasıyla kapılarını açan İEFye 67 ülke katılıyor -Partner Ülke olarak Latin Amerika ülkelerinin, Onur Konuğu İl olarak ise Hatayın yer aldığı fuarın


İZMİR (A.A) - İzmir Enternasyonal Fuarı, 81. yılında kapılarını Yaşamın Her Alanında Tasarım temasıyla açtı.
     Bu yıl 81. kez düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, CHP Genel Başkan Yardımcıları Perihan Sarı ve Adnan Keskin, İzmir milletvekilleri İlknur Denizli, Ali Aşlık, Erdal Kalkan, Rifat Sait, Aydın Şengül, Nesrin Ulema, Hamza Dağ, Hülya Güven, Alaattin Yüksel, Rahmi Aşkın Türeli, Aytun Çıray, Mustafa Moroğlu, İzmir Valisi Cahit Kıraç, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, Ekvadorun Ankara Büyükelçisi Agusto Alevandro Saa Corriere, üst düzey bürokratlar ve iş dünyasının temsilcilerinin katılımıyla açıldı.
     İEFnin açılışında, Küba Müzik Grubu Gula ile Müslüman, Yahudi ve Hristiyan dinine mensup Türk vatandaşlarından oluşan yapısıyla 2012 Nobel Barış Ödülüne aday olan Antakya Medeniyetler Korosu mini birer konser verdi.
     Fuarın açılışı, yapılan protokol konuşmaların ardından Türk ve yabancı heyetlerin yer aldığı toplu fotoğraf çekimi ve kurdele kesimiyle gerçekleştirildi.
     Yaşamın Her Alanında Tasarım teması ele alınacak fuarda, bu tema kapsamında ünlü modacılar Özgür Masur ve Simay Bülbül tarafından 81. İzmir Enternasyonal Fuarına özel tişört tasarlanırken, fuarda satışı gerçekleşecek tişörtlerin geliri de ENGELSİZMİR 2013-Engellilerin Kentsel Sorunları ve Çözümleri Kongresi yararına aktarılacak.
    
     -67 ülke ürünlerini tanıtacak-
    
     Partner Ülke olarak Latin Amerika ülkelerinin, Onur Konuğu İl olarak ise Hatayın yer aldığı fuara, toplam 67 ülke, yurt içinden 37 il ürünleri ile katıldı.
     Onur Konuğu İl konumundaki Hatay, 81. İEFte kendisi için ayrılmış özel bölümde, kentin tarihi geçmişini, yöresel kültürü, etnik yapısı, yemekleri, el sanatları, sanayisi, ticareti, örf ve adetleri, mutfağı gibi zenginliklerini her yönüyle dünyaya tanıtma ve sergileme olanağını bulacak.
    
     -Anadolu Ajansı basın sponsorluğunu üstlendi-
    
     Tansaşın ana sponsorluğunu üstlendiği 81. İEFye Anadolu Ajansı (AA) da basın sponsoru olarak destek sağladı.
     Fuar etkinliklerini haberleriyle dünyaya duyuracak olan Anadolu Ajansı, 2 Nolu Holdeki standında AA muhabir ve foto muhabirlerinin ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödül alan fotoğraflarından oluşan sergi ile fuarı renklendirecek.
     Anadolu Ajansı standında ayrıca ziyaretçilere ajans haberciliği, AAnın 100. yıl vizyonu ile AA Finans Haberleri Terminali, Şirket Haberleri Bülteni ve AA Haber Akademisi hakkında bilgi verilecek.
     Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde düzenlenen ve 9 Eylüle kadar açık kalacak fuara giriş ücretleri tam 2, öğrenci ise 1 lira olarak belirlendi.
     Girişlerde ödemenin Kentkart sitemiyle yapılacağı fuarda, 10 gün süreyle konserler, sinema, söyleşiler, sergiler, tiyatro, yarışmalar, dans çocuk ve gençlere yönelik birçok etkinlik de yer alacak.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber 81. İzmir Enternasyonal Fuarı açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER