9 Mayıs Avrupa Günü

9 Mayıs Avrupa Günü -Giresun Valisi Şahin: -Türkiye, son yıllarda ABye üyelik yolunda büyük yol kat etmiştir


GİRESUN (A.A) - Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Türkiyenin son yıllarda ABye üyelik yolunda büyük yol katettiğini bildirdi.
     Şahin, 9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, ABye katılım sürecinde daha etkin rol alınabilmesi amacıyla Valilik bünyesinde, AB Daimi Temas Noktası, AB Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu ile AB Koordinasyon Merkezi oluşturulduğunu belirtti.
     Türkiyede demokratikleşme anlamında önemli ilerlemeler sağlandığını ve AB sürecinde önemli kazanımlar elde ettiğini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:
     Türkiye, son yıllarda ABye üyelik yolunda büyük bir yol kat etmiştir. Adaylık statüsünü elde ettikten sonra gerçekleştirdiği kapsamlı reformlarla her alanda başarılara imza atmıştır. İlimizde de bu anlamda çalışmalar başlatılmıştır. AB Projeleri Koordinasyon Merkezinin AB ile ilgili konularda, Valilik tarafından yapılan çalışmalarda, AB bünyesindeki fonlardan, vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının azami şekilde yararlanabilmeleri, bu konuda kendilerine rehber olunması amacıyla hizmet verilmesi için proje ofisi kurulmuştur. Sivil toplum kuruluşlarının Valiliğimizdeki proje ofisiyle yaptıkları işbirliği sonunda bugüne kadar 63 proje kabul görmüştür. Sivil toplum kuruluşlarımızın ve ilgili birimlerin AB tarafından sağlanan hibe fonlardan en verimli ve azami şekilde yararlanmalarını, bu konuda merkezimize başvurarak gerekli bilgileri edinmelerini diliyorum.
     (ANL-GL-İSM)
<< Önceki Haber 9 Mayıs Avrupa Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER