AAnın Fındıktaki Alın Teri sergisi Orduda

AAnın Fındıktaki Alın Teri sergisi Orduda açıldı -Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin fındığın toplanması, kurutulması ve ayıklanmasının öyküsünü fotoğraflarla anlattığı sergi, Orduda sanatseverlerle buluştu


SAMSUN (A.A) - AAnın Fındıktaki Alın Teri fotoğraf sergisi, Orduda açıldı.
     Ordu Vali Vekili Ömer Adar, Ordu Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen serginin açılışında yaptığı konuşmada, AAnın milletin kurumu olduğunu belirtti.
     Serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Adar, Anadolu Ajansımıza ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerimize bu sergiyi düzenledikleri için teşekkürler ediyor, fındık üreticilerine ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum dedi.
     AA Kurumsal İletişim Müdürü Nevzat Demirkol ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1920 yılında kurulan AAnın amacının Türkiyenin haklı mücadelesini Türkiyeye ve dünyaya duyurmak olduğunu söyledi.
     AAnın bu misyonunu hala en iyi şekilde devam ettirdiğini vurgulayan Demirkol, Bildiğiniz gibi etrafımızda savaşlar var. Iraktaki savaş henüz yeni bitti, Suriyede savaş var, Filistinde İsrailde savaş var. Arakanda insanlar büyük bir zulüm altında. Bütün bunları dünya AAnın fotoğrafları ve haberleriyle öğrenmekte diye konuştu.
    
     -AA, hayatın akışını kayıt altına almakta-
    
     AAnın her gün ürettiği 800ü aşkın fotoğraf, Türkçenin yanı sıra İngilizce, Arapça, Rusça ve Boşnakça olarak haberleri bütün dünyaya duyurduğunu belirten Demirkol, şunları kaydetti:
     AA, hayatın akışını da aynı şekilde kayıt altına almakta. Bu fotoğraf sergisi de bunlardan biri. Ajansımızın çeşitli konularda tematik fotoğrafları var. Bunlardan biri, sergilemekten gurur duyduğumuz fındıkla ilgili sergimiz. Karadenizin en önemli ihraç maddesi olan fındık, filizlendiği andan sofralarımıza geldiği ana kadar olan süreci foto muhabirlerimiz gözler önüne serdi. Maksadımız en önemli ihraç maddemiz olan fındığın soframıza gelene kadarki evrelerini tanıtmak, fındıkla ilgili farkındalık düzeyini artırmaktı.
     Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam da tarımın sağlıklı nesiller için bir teminat olduğunu söyledi.
     Fındığın Türkiyenin marka değerlerinden biri olduğunu aktaran Sağlam, Fındık Türkiye için önemli bir değer. Fındığı bir bitki olarak değerlendirmek doğru değil. Fındık Karadenizin ekonomisidir, yüz akıdır ifadelerini kullandı.
     Sanatseverlerle buluşan sergide, AA foto muhabirlerince çekilen 67 fotoğraf yer alıyor. Düzce, Ordu, Giresun ve Trabzonda çekilen fotoğraflarda, fındığın toplanması, kurutulması ve ayıklanmasının öyküsü anlatılıyor.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Ordu Valiliğinin de katkıda bulunduğu sergideki eserlerde, AA foto muhabirleri Murat Kaynak, Fazıl Saraç, Ömer Ürer, Yaşar Karaman ve Hayati Akçay, fındık hasadı, fındık işçileri ve geçici işçilerin yaşam ve çalışma koşullarını fotoğraf karelerine taşıyor.
     Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini birlikte kesti.
     Sergiyi gezen Orduspor Kulübü Medya Sorumlusu Hanefi Ceyhan, serginin düzenlenmesinde öncü olan kuruluş yetkililerine Orduspor forması hediye etti.
     Açılışa, AA Samsun Bölge Müdür Vekili Hüseyin Likoğlu, Fındık Araştırma İstasyonu Müdürü Gökhan Kızılcı, Ulusal Fındık Konseyi Başkan Yardımcısı Onur Şahin, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı, Ordu Belediye Başkan Yardımcısı Özer Karadağ, Ordu Basın İlan Kurumu Müdürü Çetin Oranlı ve diğer davetliler katıldı.
     Sergi 27 Kasıma kadar açık kalacak.
    
     Muhabir: Fatma Kalay - Veysel Kara
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber AAnın Fındıktaki Alın Teri sergisi Orduda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER