AAnın kuruluşunun 93. yıl dönümü

AAnın kuruluşunun 93. yıl dönümü -Mardin Valisi Turhan Ayvaz: Anadolu Ajansı 93 yıldır Türkiyeye hizmete ediyor


MARDİN (A.A) - Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Anadolu Ajansının (AA) ülkenin sesini dünyaya duyurma misyonuyla 93 yıl önce kurulduğunu anımsatarak Anadolu Ajansı (AA), 93 yıldır Türkiyeye hizmete ediyor dedi.
     Ayvaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halkın haber alma alanında önemli destekleri olan Anadolu Ajansının, Türkiye ve dünyada çok önemli bir ajans olduğunu ifade etti. Ayvaz, AAnın önemli bir kurum olduğunu son dönemde yapılan çalışmalar ile AAnın 100. yıl vizyonunda emin adımlar ile ilerlediğini kaydetti.
     AAnın Milli Mücadele yıllarından itibaren habercilik alanında önemli bir misyon üstlendiğini vurgulayan Ayvaz şunları söyledi:
     06 Nisan 1920 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan ve 93 yıldır Türkiyeye hizmet eden Anadolu Ajansı Anadolu Ajansı Milli Mücadele yıllarından itibaren habercilik alanında önemli bir misyon üstlenmiştir. Anadolu Ajansı tarafsız habercilik anlayışıyla, evrensel yayın ilkelerinden taviz vermeden görevini yerine getiren Anadolu Ajansı tüm Türkiyenin takdirini kazanmıştır. Son yıllarda sadece ulusal değil, uluslararası alanda da yayın yapması ülkemiz ve Mardinimiz için katkıları fazla olacaktır. Sorumlu habercilik anlayışı içerisinde önemli bir kamu hizmeti görmekte olan Anadolu Ajansının çalışmalarını takdirle karşılıyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.
    
     Belediye Başkanı Ayanoğlu
    
     Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Anadolu Ajansının Türkiyenin sesini en doğru, hızlı ve güvenilir şekilde dünyaya duyurduğunu,son zamanlarda gerçekleştirilen yenilikler ile dünyanın her köşesinden haberlerin sunulduğunu söyledi.
     Ayanoğlu Kurulduğu günden itibaren basın ahlak ilkesine göre çalışmalarını sürdüren Anadolu Ajansı , her geçen gün daha da vizyonunu geliştirerek hızla ilerlemektedir. Bu vesile ile Anadolu Ajansının 93. yıl dönümünü kutluyorum dedi.
    
     Mardin Gazeteci ve Yazarlar Derneği
    
     Mardin Gazeteci ve Yazarlar Derneği (MGD) Başkanı Nezir Güneş ise 6 Nisan 1920de kurulan ve kurulduğu andan itibaren, basın camiasının mihenk taşı olan AAnın, kendisini sürekli yenileyerek geliştirip, her zaman basının güvenilir haber kaynağı olduğunu söyledi.
     Güneş Bir gazetecilik okulu konumunda olan AAnın, hızlı ve tarafsız habercilik anlayışı ile evrensel yayın ilkelerinden taviz vermeden görevini yerine getirmesi sadece Türkiye-de değil bütün dünyada saygınlığını ortaya koymuştur. Gazetecilik mesleğine sayısız kişilerin yetişmesine vesile olan AA, bugün Türkiye-de saygın konumlardaki bütün medya kuruluşlarında görev yapan, gazeteci, yazar ve muhabirlerin öz geçmişinde AA-dan aldıkları, tecrübe ve gazetecilik birikimi bulunmaktadır. dedi.
     AA-nın doğru, tarafsızlık ve objektif habercilik anlayışı ile Türkiyenin ve Ortadoğunun sesini bugüne kadar dünyaya başarıyla duyurduğunun altını çizen Güneş şunları söyledi:
     AAnın gerek yazılı gerekse görsel basında önemli bir yere sahip olduğunu hepimizi biliyoruz. Her geçen yıl artan birikimiyle ve yeni atılımlarıyla ajans daha da büyüyüp güçleniyor. AA, habercilikte başarı dolu geçmişiyle gerek Mardin gibi değerlerimize sahip yerlerimizi yaptığı haberlerle tanıtan ve gerekse sivil toplum kuruluşlarının yaptığı çalışmaları doğru ve tarafsız olarak kamuoyuna yansıtan ve üstüne düşen görevi layıkıyla yerine getiren AAnın, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ilkeli yayın çizgisini sürdüreceğine biz gazetecilerin inancı tamdır. Yaygın haber ağını son dönemde teknolojik altyapı ile donatarak hızlı ve tarafsız haber akışıyla basınının güvenilir haber kaynağı olmaya devam eden AAnın 93-üncü kuruluş yıl dönümünü içtenlikle tebrik eder, başta AA Mardin Bürosu olmak üzere görevlerini cefakarca sürdüren tüm muhabirlerine sevgi ve selamlarımı sunarım.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber AAnın kuruluşunun 93. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER