ABye zeytinyağının nebati yağ olarak sokulduğu

ABye zeytinyağının nebati yağ olarak sokulduğu şüphesi -EZZİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nedim Güreli: Türkiyeden ABye kutulu zeytinyağı ihraç ediyoruz diye beyan edilip ABye girişte ise başka bir ürün beyan edildiğinden şüph


İZMİR (A.A) - Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nedim Güreli, Türkiyeden Almanyaya yapılan zeytinyağı ihracat rakamları ile Almanyanın Türkiyeden zeytinyağı ithalat rakamları arasında büyük farklılıklar olduğunu bildirdi.
     Ege İhracatçı Birliklerinden (EİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, EZZİB Yönetim Kurulu, ABye yapılan kutulu ihracatta Türkiyeden zeytinyağı diye çıkan kutulanmış ambalajlanmış zeytinyağlarının ABye nebati yağ olarak sokulduğu şüphesi üzerine çalışma başlattı.
     EZZİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nedim Güreli, iki ülkenin rakamlarındaki farklılığın dikkatlerini çektiğini ve bu konuyu aydınlatmak üzere çalışma başlatma kararı aldıklarını belirtti.
     Türkiyeden Avrupa Birliğine 100 ton kutulu zeytinyağı ihracat kotası olmasına rağmen sadece Almanyaya 500 tondan fazla ihracat göründüğüne işaret eden Güreli, açıklamada, Avrupada hiçbir alıcı yüzde 80 gümrük vergisi olan bir ürünü almaz. Türkiyeden kutulu zeytinyağı ihracatı yapıldığında ton başına 650 dolar devletin teşviği var. Türkiyeden ABye kutulu zeytinyağı ihraç ediyoruz diye beyan edilip ABye girişte ise başka bir ürün beyan edildiğinden şüphe ediyoruz. Bu sahtekarlığı yapanlara engel olmak için Türk makamları ve Alman makamları nezdinde çalışma yapıp yakın zamanda sonuçlandırmayı hedefliyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Ramazan Ercan
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber ABye zeytinyağının nebati yağ olarak sokulduğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER