AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Manisada

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Manisada (1) -"AK Parti, insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile yola çıktı herkes için adalet ve kalkınmayı hedefliyoruz"


MANİSA (A.A) - AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Partinin "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışı ile yola çıktığını, herkes için adalet ve kalkınmayı hedeflediklerini söyledi.
     Bağış, Büyük Saruhan Otelde katıldığı toplantıda çözüm süreci ve güncel konulara ilişkin değerlendirmede bulundu.
     Çözüm sürecinin sadece Kürtlere yönelik olmadığını, zulme uğrayan herkesin süreçten kazanımı olacağını ifade eden Egemen Bağış, "Türkiyede ilk defa Alevi vatandaşlarla Muharrem iftarı yapan Başbakan gördük. Atatürkten sonra ilk defa cemevine giden Cumhurbaşkanı gördük. AK Parti öncesi Sivasta, o canların yandığı yerde kebapçı işletiliyordu. Buna da devlet seyirci kalıyordu. Ama lafa gelince Alevileri arka bahçesi gören partiler vardı iktidarda" diye konuştu.
    
     -"Terör belasına 35-40 bin can gitmiş"-
    
     Çözüm süreci sayesinde insanların dağa çıkmasına gerek kalmadığını anlatan Bağış, 1978 yılından bu yana teröre 35-40 bin can verildiğini söyledi.
     "Bu ülkenin anneleri hep ağlamış. Türkün de Kürdün de anası ağlamış. Alevilerin de Sünnilerin de anası ağlamış" diyen Bakan Bağış, şunları kaydetti:
     "Biz ne diyoruz. Anneler ağlamasın diyoruz. Asker annesinin telefonu çaldığında korkmasınlar. Her kapı çalındığında endişe taşımasınlar. Muhalefet ise gelişmelerden rahatsız oluyor. 4 aydır hamdolsun kayıp haberi gelmiyor. Pesküvitçi Devlet Bey ile çakma Gandi Kemal Beyin nevirleri döndü. Ne yapacaklarını şaşırdılar. Terörün bitmesinden rahatsız oldular. Her gün yeni bir hakaret. Her gün yeni bir saldırı."
     Vatandaşın adalet ve kalkınma istediğini söyleyen Egemen Bağış, "AK Parti, insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile yola çıktı herkes için adalet ve kalkınmayı hedefliyoruz" dedi.
    
     -"Baykal gitti, yerine daha iyisi geldi"-
    
     Konuşmasında muhalefeti de eleştiren Egemen Bağış, şöyle devam etti:
     "Derdim ki Deniz Baykal tam bize göre. Daha iyi ana muhalefet lideri bulamayız. Bunu koruyalım. Sonra Deniz Baykal öyle ya da böyle gitti. Türkiyenin en saygın siyasetçilerinden olan ağabeyim Bülent Arınçın söylediği gibi Rabbım verdikçe veriyor. Baykal gitti. Yerine çok daha iyisi geldi. Öyle bir ana muhalefet lideri seçtiler ki adam Somaliye gidiyorum diye yola çıkıyor. Kenyaya gidip geliyor farkında değil. Yürüyen merdivene ters yönden biniyor. Geçen gün Londraya gitti. Orada trafik soldan akar. Büyükelçiliğe talimat gönderdim. Aman mukayyet olun, bize çok lazım adamın başına bir iş gelmesin diye. Hesap kitap yapmayı zaten bilmiyor. Bir ana muhalefet lideri düşünün ki oy kullanmayı beceremiyor."
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Manisada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER