AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış:

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış: -Çözüm sürecini engellemek, çomak sokmak isteyenlere karşı tek yumruk olmamız lazım -Farklılıklarımız bizi zayıflatmaz, güçlendirir. Hiçbir ülkeyi kardeşlik bölmez, kardeşlik güçlendirir.


TEKİRDAĞ (A.A) - Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, çözüm sürecini engellemek isteyenlere, çomak sokmak isteyenlere karşı tek yumruk olunması gerektiğini belirterek, Farklılıklarımız bizi zayıflatmaz, güçlendirir. Hiçbir ülkeyi kardeşlik bölmez, kardeşlik güçlendirir. Bu yüzden kardeşliği güçlendireceğiz, kalleşliğe de zemin tanımayacağız dedi.
     Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şubesini ziyaretinde konuşan Bağış, çözüm sürecinin, pazarlık değil, Türkiyede her bir vatandaşın Anayasa karşısında olduğu gibi devlet nezdindeki uygulamalarda da eşit birey olmasını sağlama süreci olduğunu anlattı.
     Çözüm sürecinin, her kesim vatandaşın sorununu çözmek için adımlar atmayı içerdiğini belirten Bağış, hiçbir zaman şehitlerin kemiklerini sızlatacak, gazileri üzecek davranış içerisine girmediklerini ve girmeyeceklerini kaydetti.
     Türkiyenin terörden büyük acılar çektiğini ve devletin 300 milyar doların üstünde kaybı olduğunu aktaran Bağış, Bu ülkede, 300 milyar dolarla neler yapılmazdı. 150 boğaz köprüsü yapılırdı. Belki 300 havaalanı yapılırdı. 600 kilometreden fazla otoban yapılırdı. Bu ülke, gerçekten uçardı. İnşallah artık terör belasını başımızdan defedeceğiz. Ama şartlarımız nedir- Silahlar duracak ve bu ülkede silah sesi değil, fikir sesi ortaya çıkacak. Silahlar sussun, fikirler konuşsun. Fikri olan varsa gelsin, bunu demokratik ortamda dile getirsin diye konuştu.
     Egemen Bağış, birilerinin çözüm sürecine çomak sokmaya çalıştığını ifade ederek, Terörden rant elde edenler, çözüm sürecine çomak sokmak istiyor. Kimilerinin ekonomik rantı elden gidiyor. Çünkü yıllardır terör adı altında uyuşturucu ve insan kaçakçılığı yapmışlar. Kimilerinin de siyasi rantı elden gidiyor. Çünkü milleti istismar etmişler. Kardeşi kardeşiyle karşı karşıya getirerek aradan siyasi prim çıkarmışlar. Allahın izniyle bu ülkede hep birlikte gerekli adımları atıyoruz ifadelerini kullandı.
    
     -Gazilerden çözüm sürece destek-
    
     Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şubesindeki gazilerin çözüm sürecine destek vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bağış, Türkiyede kardeşlik dokusunu güçlendirmek zorunda olduklarını söyledi.
     Bağış, Maalesef kardeşliğin ilerlemesini engellemek isteyenler var. Ülkemiz içindeki kardeşlik dokusunu güçlendirmek durumundayız. Bu ülkede maalesef kardeşliğin ilerlemesini engellemek isteyenler var. Onlarla da mücadele etmek zorundayız. Onun için bu çözüm sürecini engellemek, çomak sokmak isteyenlere karşı hep birlikte tek yumruk olmamız lazım. Farklılıklarımız bizi zayıflatmaz, güçlendirir. Hiçbir ülkeyi kardeşlik bölmez, kardeşlik güçlendirir. Bu yüzden kardeşliği güçlendireceğiz, kalleşliğe de zemin tanımayacağız şeklinde konuştu.
    
     -Filistin için hayırlı bir dönem başlıyor-
    
     AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiyenin dik duruşu sayesinde İsrailin Türkiyeden özür dilediğini ifade ederek, İsrailin tarihinde ilk defa bir ülkeden özür dilediğini belirtti.
     Bağış, Filistin için hayırlı günlerin geldiğini anlatarak, Hem bizim dokuz kardeşimizin ailelerine tazminatlar ödemeyi hem de başta Gazze olmak üzere Filistin halkına yönelik uygulanan ambargonun kalkması için teknik çalışmaların başladığını ilan ettiler. Bunlar hayırlı gelişmeler. Bizim derdimiz bağcı dövmek değil, üzüm yemek. Bizim derdimiz, bir an evvel bölgede huzurun yaşanabilmesi. Hiç kimsenin sıkıntı yaşamasını, hiç bir komşumuzun fakirlik çekmesini ve savaş yaşamasını istemeyiz değerlendirmesinde bulundu.
     Bakan Bağış, daha sonra Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve AK Parti Tekirdağ milletvekilleri ile esnafı ziyaret etti.
    
     Muhabir: Ergin Akgün / Muhterem Erkul / Hakan Şahin
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER