AB fonları İzmirde anlatılacak

AB fonları İzmirde anlatılacak


İZMİR (A.A) - Avrupa Birliği (AB) katılım öncesi fonlarını daha etkin kullanmasına katkıda bulunmak üzere Kalkınma Bakanlığı tarafından organize edilen bölgesel seminerler başlıyor.
     Türkiyenin 9 farklı şehrinde düzenlenecek olan seminerler, AB ve Türkiye tarafından ortak finanse edilen ve Kalkınma Bakanlığının yürüttüğü "Ekonomik ve Sosyal Uyum Politikasında Kapasitenin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında gerçekleştirilecek.
     Türkiyenin çeşitli illerinde 8 Mayıs - 20 Haziran 2013 tarihleri arasında düzenlenecek "Ekonomik ve Sosyal Uyum Alanındaki AB Fonları" konulu seminerlerin ilki yarın İzmirde yapılacak.
     Anemon Fuar Otelde gerçekleştirilecek seminere, İzmir Kalkınma Ajansının yanısıra Güney Marmara, Güney Ege ve Zafer Kalkınma ajanslarının işbirliğiyle Çanakkale, Balıkesir, Aydın, Muğla, Denizli, Manisa, Kütahya, Uşak ve Afyon illerinden katılımcılar bekleniyor.
     26 kalkınma ajansıyla işbirliği içinde düzenlenecek seminerlerde, mevcut Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamındaki fon uygulamalarının yanı sıra 2014-2020 döneminde ülkemize tahsis edilecek AB fonlarının kullanımına yönelik hazırlıklar konusunda da bilgilendirme yapılacak.
     Seminerlerde, Kalkınma Bakanlığı ve Avrupa Birliği Bakanlığının yanı sıra, IPA kapsamında Program Otoritesi olarak görev yapmakta olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri tarafından sunumlar yapılacak.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber AB fonları İzmirde anlatılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER