Abartı egzozlu araçların sürücülerine ceza yazıldı

Abartı egzozlu araçların sürücülerine ceza yazıldı -Sivas Emniyet Müdürlüğünce başlatılan "Çevreye Rahatsızlık Verecek Şekilde Araç Kullanımının Önlenmesi Projesi" kapsamında yapılan denetimde, abartı egzozlu araçların sürücülerine c


SİVAS (A.A) - Sivas Emniyet Müdürlüğünce başlatılan "Çevreye Rahatsızlık Verecek Şekilde Araç Kullanımının Önlenmesi Projesi" kapsamında yapılan denetimde, abartı egzozlu araçların sürücülerine ceza uygulandı.
     Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlileri, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarında uygulama yaptı. Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü önünde araçları durduran ekipler, araçların egzozlarını kontrol etti. Uygulamada, aşırı ses çıkartan egzoz takılı araçların sürücülerine ceza yazıldı.
     Denetimde, tescilsiz motosiklet kullanan bir kişiye de ceza uygulandı. Trafikten men edilen motosiklet, çekici yardımıyla otoparka götürüldü.
     Basın mensuplarına dağıtılan bilgi notunda, proje hakkında bilgi verildi. Projenin, vatandaşların çevresel gürültüye maruz kalmaması, huzur ve sükununun, ruh ve beden sağlığının bozulmaması ve gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak için uygulandığı belirtildi.
     Trafik ekiplerinin yaptıkları denetimlerde, bazı araçlara insanları rahatsız edecek derecede aşırı gürültü ve çeşitli sesler çıkartan abartı egzoz takıldığı ve bunların çeşitli yöntemlerle kumanda edildiği kaydedilen bilgi notunda, kanuna aykırı şekilde duman veya gürültü çıkaran araçların sürücülerine Trafik Kanununa göre birinci defada 166 lira ceza uygulandığı ve "men" şerhi konularak aracın eksikliklerinin giderilmesi için 1 gün süre verildiği ifade edildi.
     Proje kapsamında, kentte trafik ekiplerinin yaptığı denetimlerde 653 sürücüye abartı egzoz kullanmak suçundan ceza uygulandığı belirtildi.
    
     Muhabir: Serhat Zafer - Canberk Yüksel
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Abartı egzozlu araçların sürücülerine ceza yazıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER