ABDli Sarai Sierranın ölümüne ilişkin soruşturma

ABDli Sarai Sierranın ölümüne ilişkin soruşturma -İçişleri Bakanı Güler: Şahsın yurt dışına kaçtığı konusunda bize bilgi gelmişti. Muhtemelen Suriyede olduğu biliniyordu. Bugün Hatayda, Türkiyeye giriş yaparken gözaltına alındı ve


ÇANAKKALE (A.A) - İçişleri Bakanı Muammer Güler, ABDli Sarai Sierranın ölümüne ilişkin soruşturmayla ilgili, Şahsın yurt dışına kaçtığı konusunda bize bilgi gelmişti. Muhtemelen Suriyede olduğu biliniyordu. Bugün Hatayda, Türkiyeye giriş yaparken gözaltına alındı ve adli makamlara teslim edildi dedi.
     Güler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın programına katılmak için geldiği Bigada İÇDAŞ Tesislerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbulda bir Amerikalı kadının ölümüyle ilgili kamuoyunda da geniş yankılar uyandıran olayın vuku bulduğunu söyledi.
     Polisin, İstanbuldaki Topkapı Sarayının yakınında bulunan yerde, büyük bir titizlikle araştırma yaptığını belirten Güler, Binlerce resim, görüntünün içerisinde belli testlerle araştırma yapılmıştı. Bir kişinin bu cinayeti gerçekleştirdiği konusu tespit edilmişti. Bu aramalarımız, izlemelerimiz devam etti. Şahsın yurt dışına kaçtığı konusunda bize bilgi gelmişti. Muhtemelen Suriyede olduğu biliniyordu. Bugün Hatayda Türkiyeye giriş yaparken gözaltına alındı ve adli makamlara teslim edildi diye konuştu.
    
     -Nevruz etkinlikleri-
    
     Bakan Güler, Nevruz kutlamalarıyla ilgili olarak da şunları kaydetti:
     Bugün 37 ilimizde 59 kutlama etkinliği yapıldı. Bunları arkadaşlarımız takip etti. Bildiğimiz kadarıyla da devam edecek bir kutlama programı var. 7 ayrı ilde 167 kişi gözaltına alındı. Bazı provokasyonlar yapılmak istendi. Ama genel olarak biz emniyet tedbirlerini aldığımız için şu anda bir sorun olmadığını söyleyebilirim. Büyük olay çıkmadan toplantıların gerçekleştirilmiş olması da önemlidir. Bu kutlamalar ayın 21ine kadar Türkiyenin çeşitli yerlerinde devam edecek. Ayın 21in de Diyarbakırda kutlama olacağını biliyoruz. Nevruzun amacına uygun kutlama olması bizim amacımız. Bu dönemde bazı provokasyonlar, kışkırtmalar olabilir. Onları da takip ediyoruz. Bu anlamda emniyetimiz gerekli çalışmaları yürütüyor.
    
     Muhabir: Zafer Akpınar / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber ABDli Sarai Sierranın ölümüne ilişkin soruşturma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER