ABDli üst düzey heyetin Türkiye temasları

ABDli üst düzey heyetin Türkiye temasları -ABD Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Mülteciler ve Göç Konularından Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Richard: -Kuveytte yapılacak konferansta Suriyeliler için bir yardımın açıklanacağını söyleyebili


GAZİANTEP (A.A) - ABD Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Mülteciler ve Göç Konularından Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Anne C. Richard, Kuveytte gerçekleştirilecek konferansta Suriyelilerle ilgili bir yardımın açıklanacağını söyledi.
     ABD Dışişleri Bakanlığı ve ABD Uluslararası Kalkınma Ajansından (USAID) üst düzey heyet, Suriyeli sığınmacılara insani yardımlar konusunu görüşmek üzere gerçekleştirdikleri Türkiye temaslarını Gaziantepte sürdürdü.
     ABD Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Mülteciler ve Göç Konularından Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Anne C. Richard, USAID Demokrasi, İhtilaflar ve İnsani Yardımlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Nancy Lindborg ve ABDnin Şam Büyükelçisi Robert Forddan oluşan heyettekiler, Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Koordinatör Vali Veysel Dalmazı ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
     ABD Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Mülteciler ve Göç Konularından Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Anne C. Richard, Koordinatör Vali Veysel Dalmaz ve Gaziantep Valisi Erdal Ata ile güzel bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Toplantıda, ortak ilgi alanlarını konuştuklarını belirten Richard, hem şehirlerde hem de kamplarda yaşayan Suriyeli mülteciler için yapmış oldukları çalışmalardan dolayı kendilerine defalarca teşekkür ettiklerini bildirdi.
     Richard, Ziyaretimizin amacı buraya dikkatleri çekmek. Türk Hükümetine yaptıkları için teşekkür etmek ve aynı zamanda bizim bu sorunların çözümü için kendimizi adadığımızı ifade etmek. Kuveytte gerçekleştirilecek bir toplantı öncesi bu görüşmeleri gerçekleştiriyoruz. Kuveytte yapılacak konferansta Suriyeliler için bir yardımın açıklanacağını söyleyebilirim. Burada ortak bir şekilde seyahat etmenin faydalı olacağını düşünüyorum, çünkü konuya daha derinlemesine bakabiliyor ve ortak bir karara varabiliyoruz.
     Richard, Kuveytte yapılacak toplantıda diğer ülkelerden de katkı sağlamalarını isteyeceklerini bildirdi.
     ABDnin Şam Büyükelçisi Robert Ford ise Suriye Hükümetinin devam edemeyeceğini bildiklerini kaydetti.
     Ford, Suriyelilerin özgürlükle ilgili talepleri durmamakta, giderek artmaktadır. Beşşar Esed ne zaman bir tarafa çekilirse hem Suriyeliler için hem Türkiye için hem de bütün dünya için sonuç daha iyi olur ifadelerini kullandı.
     Heyetin, iki gün sürecek temasları sırasında Türk yetkililerle bir araya geleceği, İslahiyedeki çadır kenti ziyaret ederek insani yardım kuruluşlarıyla, sığınmacılarla görüşeceği öğrenildi.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber ABDli üst düzey heyetin Türkiye temasları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER