ABDye yapılan su ürünleri ihracatı geliri

ABDye yapılan su ürünleri ihracatı geliri yüzde 88 arttı -Dünyanın en büyük gıda ithalatçısı ülkeleri arasında yer alan ABDyi hedef pazar olarak belirleyen Su Ürünleri Tanıtım Grubunun çalışmaları sonrası bu ülkeye yapılan ihracat


İZMİR (A.A) - Dünyanın en büyük gıda ithalatçısı ülkeleri arasında yer alan ABDyi hedef pazar olarak belirleyen Su Ürünleri Tanıtım Grubunun çalışmaları sonrası, bu ülkeye yapılan su ürünleri ihracatı gelirinde yüzde 88lik artış yaşandığı bildirildi.
     Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, yaptığı yazılı açıklamada, Su Ürünleri Tanıtım Grubunun, Boston Su Ürünleri Fuarından sonra bu kez 24-25 Eylül tarihlerinde Miamide düzenlenen 16. Amerika Gıda ve İçecek Fuarına katıldığını belirtti.
     Türkiyenin Amerika Gıda ve İçecek Fuarına en yüksek katılımı gerçekleştiren ikinci ülke olduğunu kaydeden Kızıltan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     ABD 250 milyonu aşkın nüfusuyla dünyanın en büyük gıda ithalatçılarından biri. Amerikalılar deniz ürünlerini çok seviyor, özellikle hazır gıda tüketimi çok fazla. Türk su ürünleri sektörü açısından hedef pazar niteliği taşıyan ABDde yılbaşında sektörel anlamda dünyanın ikinci önemli fuarı olan Boston Su Ürünleri Fuarına katılmıştık. Şimdi ise Miamide gerçekleşen bu fuara katılarak başta Amerikadan olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden gelen ziyaretçilere Türk su ürünlerini tanıttık, balıklarımızdan tattırdık. Bu fuarda yer alarak ABDdeki pazar payımızın artacağını umuyoruz.
     Türkiyeden ABDye 2011 yılının ilk 8 ayında 2 milyon 972 bin dolar karşılığında 409 bin 773 kilo su ürünleri ihracatı yapılırken, bu rakam 2012nin aynı döneminde 563 bin 542 kilo olarak gerçekleşti. Yüzde 88lik artışla birlikte ihracat geliri 5 milyon 585 bin dolar ihracat rakamına ulaştı.
     Kızıltan, başta levrek, çipura, orkinos gibi taze işlenmiş ve dondurulmuş ürünlerin ABD ve Kanada pazarı için önemli olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber ABDye yapılan su ürünleri ihracatı geliri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER