ABD şirketinden Kilise yatırım

ABD şirketinden Kilise yatırım -International Capital Alliance şirketince, Kilis Organize Sanayi Bölgesine güneş paneli fabrikası kurulması için ön protokol imzalandı


KİLİS (A.A) - ABDli International Capital Alliance (ICA) şirketince, Kilis Organize Sanayi Bölgesine güneş paneli fabrikası kurulması için ön protokol imzalandı.
     Vali Süleyman Tapsız, konferans salonundaki imza töreninde, en önemli hedeflerinin Kilisin sosyal, kültürel ve ekonomik olarak kalkınmasını sağlamak olduğunu söyledi.
     İlin yatırım çekmesi, ihracat yapması, tanıtımı, toplumsal bütünlüğünü koruması ve ekonomik yapısının güçlenmesi için gayret sarf ettiklerini ifade eden Tapsız, "Bunu da belediye başkanımız, ticaret ve sanayi odamız, il genel meclisimiz ve bütün mesai arkadaşlarımızla gerçekleştiriyoruz" dedi.
     Daha çok tarımsal ve gıda ağırlıklı sanayiye sahip Kilisi ekonomik olarak daha iyi yerlere getirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Tapsız, şöyle devam etti:
     "Yaklaşık 90 hektarlık organize sanayi bölgesinde 35 fabrikadan 26sı faaliyet gösteriyor. Mevcut sanayi bölgesini 300 hektar kadar genişletmeyi planlıyoruz. Bunun 100 hektarlık kısmının finansmanı sağlandı. Kamulaştırılmasına hemen başlanacak. Bugün ICA ile organize sanayi bölgesi arasında 3 ön protokol imzalanacak. Birincicisi organize sanayi bölgesinde araştırma geliştirme merkezi kurulmasını, ikincisi güneş paneli fabrikası kurulmasını, üçüncüsü ise enerji üretimini kapsıyor."
    
     -"Güneş panelleri Hindistan, Afrika ve Ortadoğu ülkelerine ihraç edilecek"-
    
     ICA Yönetim Kurulu Başkanı Jane İlknur Ün de Kilise yatırım yapmaya ve güneş paneli fabrikası kurmaya karar verdiklerini kaydetti.
     Yatırımın Kilise yapılmasında Vali Tapsızın katkılarının büyük olduğunu dile getiren Ün, "Kilis halkının ve değerli idarecilerinin bize gösterdiği samimiyet ve yakınlık, bu yatırım kararının alınmasında etkili oldu. Kurulacak fabrikada üretilecek güneş panelleri Türkiyenin yanı sıra çoğunlukla Hindistan, Afrika ve Ortadoğu ülkelerine satılacak" diye konuştu.
     Yatırım sayesinde yüzlerce kişiye istihdam sağlanacağına işaret eden Ün, şöyle devam etti:
     "ICA bu yatırımı tamamen kendi öz kaynaklarıyla finanse edecek. Proje ve alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından en kısa zamanda fabrikanın temeli atılacak. Her türlü sosyal sorumluluk projesinde üzerine düşeni fazlasıyla yapmaya hazır olan ICA, organize sanayi bölgesinde cami, acil yangın müdahale birimi ve sağlık ocağı yaparak, Kilislilerin hizmetine sunacak. Projemizin Kilise ve Türkiyeye hayırlı uğurlu olmasını dilerim."
     Konuşmaların ardından Vali Tapsız ile ICA Yönetim Kurulu Başkanı Ün, ön protokolü imzaladı.
     İmza törenine Vali Yardımcısı ve Elbeyli Kaymakamı Meral Uçar, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Özçiloğlu ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yrd. Doç. Bülent Özkan ile ICA yönetim kurulu üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz / Veli Gürgah
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber ABD şirketinden Kilise yatırım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER