Abide Köprülü Kavşağındaki çalışmalar

Abide Köprülü Kavşağındaki çalışmalar -Kavşağın alt geçidi, ay sonunda hizmete girecek


ŞANLIURFA (A.A) - Abide Köprülü Kavşağında yapımı süren alt geçidin ay sonunda hizmete gireceği bildirildi.
     Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhanın katılımıyla nisan aynıda temelini atıla projeyle ilgili çalışmalar sürüyor.
     İnşaat Mühendisi Serdar Arıcı, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, aylardır kavşaktaki çalışmaların devam ettiğini belirterek, sonbahar nedeniyle bölgede sık görülen sağanak yağışın zaman zaman çalışmaları aksattığını söyledi.
     Ekiplerin yoğun bir şekilde alt geçitte oluşturulacak yol üzerinde çalıştığını vurgulayan Arıcı, Kavşaktaki alt geçit, Kasım sonunda devreye girecek. Yine çevre düzenlemesi ve alt kaplama çalışmaları da sürüyor. Aralık sonunda ise kavşaktaki çalışmaları bitirmeyi planlıyoruz. Özellikle yoğun yağış işlerimizi aksatıyor. İnşallah, mümkün olan en kısa sürede çalışmaları tamamlayacağız.
     Kavşak, doğu-batı aksı olan Gaziantep-Habur yolu ve kuzey-güney aksı olan Şanlıurfa şehir merkezi-Diyarbakır yolunun kesişim noktasında şehrin trafik açısından kilit noktasında bulunuyor.
     Abide Köprülü Kavşağının tam olarak faaliyete girmesiyle birlikte Diyarbakır yolundaki yaya ve taşıt trafiğinin güvenli bir şekilde akacak, dur-kalk beklemeleri önemli ölçüde azalacak, araçların çevreye bıraktıkları egzoz emisyonları da büyük ölçüde önlenmiş olacak.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Abide Köprülü Kavşağındaki çalışmalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER