ADAMESBİR Başkanı Bozkurt:

ADAMESBİR Başkanı Bozkurt: Her yıl bilirkişi olmak isteyenlerin sayısında artış olmasına rağmen, dosya verilen isimler aynı


ADANA (A.A) - Adana Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Meslekte Birlik Derneği (ADAMESBİR) Başkanı Kenan Bozkurt, mali müşavirlerin bilirkişi olarak görevlendirilmesinde uygulanan sistemin gözden geçirilmesi gerektiğini bildirdi.
     Bozkurt, yazılı açıklamasında, meslek mensuplarının sorunlarının görüşülmesi için Adana Adalet Komisyon Başkanı Mehmet Kayayı ziyaret ettiklerini belirtti.
     Ziyaretlerinde, meslektaşlarından aldıkları talep ve şikayetleri dile getirdiklerini ifade eden Bozkurt, şunları kaydetti:
     Son zamanlarda yapılan bilirkişilik başvuruları artışında dernek olarak katkı sağladık. Meslek mensuplarımız bilirkişilik konusunda ehil kimseler. Yaptığımız çalışmalarla meslek mensuplarımız arasında bilirkişi olma isteği arttı. Geçmiş yıllarda hep aynı kişiler bilirkişi yapılıyordu. Her yıl bilirkişi olmak isteyenlerin sayısında artış olmasına rağmen, dosya verilen isimler aynı. Umut ediyoruz ki, böyle bir yanlıştan dönülsün. Meslek mensuplarımızın hepsi bu işin üstesinden gelebilir.
     Açıklamada, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Kayanın da ziyaretten memnun olduğu bilgisine yer verildi.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Volkan Kaşık
<< Önceki Haber ADAMESBİR Başkanı Bozkurt: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER